Små saftige gulerodsmuffins med en cremet og letsaltet peanut butter chokoladetopping, som smelter på tungen. Jeg lavede dem i går til min kære veninde Salma, som kom på besøg til en kop kaffe. Hun kan ikke tåle laktose, som jeg måtte kreere noget uden. Det blev til disse dejligheder, som ud over at være laktosefri holder sig friske og lækre i mange dage. Jeg havde ikke mere brun farin til kagen, så jeg byttede de 300 g brun farin ud med 150 g sukker og 150 g mørk sirup, og det gik så fint.
Kagerne var et hit, og det samme var kaffehyggen naturligvis ♥
Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
15 stk
Gulerodsmuffins:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
150 g sukker
150 g mørk sirup
100 g mel
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
200 g revet gulerod
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Topping:
90 g mørk chokolade
90 g creamy peanut butter
10 g glukose sirup
Muffins:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel dejen i muffinsforme (papirforme eller silikoneforme). Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Kontroller om de muffins er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.
Topping:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med peanutbutter. Smelt sammen over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovnen. Tilsæt glukosesirup til sidst. Fordel toppingen på muffins med det samme eller lad den evt. sætte sig en smule på køl inden. Drys med pistacier og evt. lidt tørrede rosenblade. Opbevar kagerne være stuetemperatur.
Astrid skriver
er lækkert ud! Jeg kigger tit på din side for inspiration 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Det er jeg glad for 🙂
SP skriver
Vil toppingen passe til bananmuffins også? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sophia,
God idé 🙂
Line kruuse skriver
Hej Anne
Hvilken type form bruger du til de lækre muffins her?
Hilsen Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det er små silikoneforme, jeg har købt i Kunst og Køkkentøj:)
Kh Anne
Rikke skriver
Kan man lave opskriften som en stor kage i stedet for 15 muffins? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Ja sagtens 🙂