E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping

11. april 2018 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Små saftige gulerodsmuffins med en cremet og letsaltet peanut butter chokoladetopping, som smelter på tungen. Jeg lavede dem i går til min kære veninde Salma, som kom på besøg til en kop kaffe. Hun kan ikke tåle laktose, som jeg måtte kreere noget uden. Det blev til disse dejligheder, som ud over at være laktosefri holder sig friske og lækre i mange dage. Jeg havde ikke mere brun farin til kagen, så jeg byttede de 300 g brun farin ud med 150 g sukker og 150 g mørk sirup, og det gik så fint.

Kagerne var et hit, og det samme var kaffehyggen naturligvis ♥

Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
15 stk

Gulerodsmuffins:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
150 g sukker
150 g mørk sirup
100 g mel
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
200 g revet gulerod
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
90 g mørk chokolade, gerne Peru 70% Mørk Chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
90 g creamy peanut butter
10 g glukose sirup

Muffins:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel dejen i muffinsforme (papirforme eller silikoneforme). Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Kontroller om de muffins er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.

Topping:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med peanutbutter. Smelt sammen over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovnen. Tilsæt glukosesirup til sidst. Fordel toppingen på muffins med det samme eller lad den evt. sætte sig en smule på køl inden. Drys med pistacier og evt. lidt tørrede rosenblade. Opbevar kagerne være stuetemperatur.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Tærte med peanut frangipane, cremeux og mangopuré
Next Post: Forårsfin mandelkage med hindbærmousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    27. april 2018 kl. 12:56

    er lækkert ud! Jeg kigger tit på din side for inspiration 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2018 kl. 19:22

    Kære Astrid,
    Det er jeg glad for 🙂

  3. SP skriver

    22. oktober 2018 kl. 12:38

    Vil toppingen passe til bananmuffins også? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 09:01

    Kære Sophia,
    God idé 🙂

  5. Line kruuse skriver

    1. november 2018 kl. 18:03

    Hej Anne
    Hvilken type form bruger du til de lækre muffins her?
    Hilsen Line

  6. Anne au Chocolat skriver

    1. november 2018 kl. 18:30

    Kære Line,
    Det er små silikoneforme, jeg har købt i Kunst og Køkkentøj:)

    Kh Anne

  7. Rikke skriver

    26. september 2020 kl. 22:21

    Kan man lave opskriften som en stor kage i stedet for 15 muffins? 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. oktober 2020 kl. 12:42

    Kære Rikke,
    Ja sagtens 🙂

Trackbacks

  1. Porgandimuffinid maapähklivõi-šokolaadiglasuuriga | Cook the day away! siger:
    17. juni 2018 kl. 21:06

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap