Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping

11. april 2018 af Anne au Chocolat

Små saftige gulerodsmuffins med en cremet og letsaltet peanut butter chokoladetopping, som smelter på tungen. Jeg lavede dem i går til min kære veninde Salma, som kom på besøg til en kop kaffe. Hun kan ikke tåle laktose, som jeg måtte kreere noget uden. Det blev til disse dejligheder, som ud over at være laktosefri holder sig friske og lækre i mange dage. Jeg havde ikke mere brun farin til kagen, så jeg byttede de 300 g brun farin ud med 150 g sukker og 150 g mørk sirup, og det gik så fint.

Kagerne var et hit, og det samme var kaffehyggen naturligvis ♥

Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
15 stk

Gulerodsmuffins:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
150 g sukker
150 g mørk sirup
100 g mel
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
200 g revet gulerod
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
90 g mørk chokolade
90 g creamy peanut butter
10 g glukose sirup

Muffins:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel dejen i muffinsforme (papirforme eller silikoneforme). Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Kontroller om de muffins er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.

Topping:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med peanutbutter. Smelt sammen over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovnen. Tilsæt glukosesirup til sidst. Fordel toppingen på muffins med det samme eller lad den evt. sætte sig en smule på køl inden. Drys med pistacier og evt. lidt tørrede rosenblade. Opbevar kagerne være stuetemperatur.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Tærte med peanut frangipane, cremeux og mangopuré
Next Post: Forårsfin mandelkage med hindbærmousse »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap