E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Forårsfin mandelkage med hindbærmousse

13. april 2018 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Min mand havde fødselsdag forleden, og denne forårsfine og aromatiske mandelkage med forfriskende, silkeblød og syrligt sød hindbærmousse stod på menuen til dessert. Solen strålede hele dagen, og Kaj forstod ikke helt, hvorfor det var far, som skulle have gaverne ♥

Ha’ en dejlig fredag! 

Mandelkage med hindbærmousse
8-10 personer

Mandelbund:
90 g mandler
40 g digestive kiks
75 g sukker
2 æggehvider
1/2 vaniljestang
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
30 g smør, smeltet og afkølet

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Pynt:
ekstra hindbær
spiselige blomster
chokoladeperler (reklamelink)
pistaciernødder

Mandelbund:
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en minihakker. Hæld mandelmelet i en skål. Kom digestive kiks i minihakkeren og blend dem helt fint. Tilsæt dem til mandelmelet i skålen. Rør derefter sukker, vaniljekorn, bagepulver og salt i. Vend æggehvider i og tilsidst det smeltede smør. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag i 25 minutter ved 175 grader varmluft til den er fin gylden. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Stil moussen på køl i en times tid, til den har sat sig lidt og fordel den derefter på hindbærrene og mandelbunden. Stil på køl i 3 timer inden den skal nydes. Pynt kagen umiddelbart inden servering.


 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
Next Post: Peanut butter banan granola »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annie skriver

    13. april 2018 kl. 10:29

    Hvor er den fin! Kan moussen også laves hvis det er en pose (ægte) blåbær man har i fryseren tror du?

  2. Diana skriver

    14. april 2018 kl. 18:51

    Skal de bær som man har sigtet smøres ud på bunden inden moussen kommer på?
    Jeg glæder mig til at teste den, den ser så fin ud og lyder alt for lækker. 🙂 Ha en god aften

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 08:19

    Kære Annie,
    Tak! ja det er jeg sikker på 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 08:19

    Kære Diana,
    Ja lige præcis 🙂 God fornøjelse!Kh Anne

  5. Amanda skriver

    15. april 2018 kl. 14:31

    Skal Æggehviderne piskes?

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 14:57

    Kære Amanda,
    Nej de skal bare røres i!

  7. Carina skriver

    24. april 2018 kl. 11:59

    Tror du det er muligt at udskifte kiksene med markroner? Jeg kan ikke tåle gluten og de glutenfrie digestive kiks smager mærkeligt.

    Tak for alle dine fantastiske opskrifter som somregel er nemme at omsætte til en glutenfri version 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2018 kl. 08:25

    Kære Carina,
    Ja det tænker jeg godt, at man kan 🙂
    Det vil jeg glæde mig til at høre om!
    Tak fordi du følger mig!
    Kh Anne

  9. Karen skriver

    5. maj 2018 kl. 12:24

    Tak for god opskrift, Anne!
    Jeg bagte kagen og den var saftsus’me lækker 🙂
    Kh

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. maj 2018 kl. 13:16

    Kære Karen,
    Så dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  11. Jasmin Sahin skriver

    13. juni 2018 kl. 18:39

    Hej Anne,

    Kan man lave hindbærmoussen uden husblas?

    Mvh.
    Jasmin

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2018 kl. 19:44

    Kære Jasmin,
    Jeg tror desværre ikke, at man kan det nej.

  13. Marianne skriver

    17. september 2018 kl. 07:00

    Kan man bruge bunden til en talkage eller er den for svær at skære i? 😃

  14. Anne au Chocolat skriver

    17. september 2018 kl. 13:05

    Kære Marianne,
    Virkelig lækker idé 🙂 Jeg tror dog lige præcis, at denne kage her er lidt for svær at skære i.
    Kh Anne

  15. Silvia skriver

    13. oktober 2018 kl. 12:05

    Hej Anne,

    Kan man lægge kagen sammen dagen før, den skal serveres, eller skal jeg stile efter de 3 timer, som du skriver?

    De bedste hilsner
    Silvia

  16. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2018 kl. 20:06

    Kære Silvia,
    Helst bare tre timer før hvis muligt – men ellers kan du lave denne: https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-hindbaermousse-og-cremeux/ (evt uden cremeux) – den kan du sagtens lave dagen før 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap