Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Forårsfin mandelkage med hindbærmousse

13. april 2018 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Min mand havde fødselsdag forleden, og denne forårsfine og aromatiske mandelkage med forfriskende, silkeblød og syrligt sød hindbærmousse stod på menuen til dessert. Solen strålede hele dagen, og Kaj forstod ikke helt, hvorfor det var far, som skulle have gaverne ♥

Ha’ en dejlig fredag! 

Mandelkage med hindbærmousse
8-10 personer

Mandelbund:
90 g mandler
40 g digestive kiks
75 g sukker
2 æggehvider
1/2 vaniljestang
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
30 g smør, smeltet og afkølet

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Pynt:
ekstra hindbær
spiselige blomster
chokoladeperler (reklamelink)
pistaciernødder

Mandelbund:
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en minihakker. Hæld mandelmelet i en skål. Kom digestive kiks i minihakkeren og blend dem helt fint. Tilsæt dem til mandelmelet i skålen. Rør derefter sukker, vaniljekorn, bagepulver og salt i. Vend æggehvider i og tilsidst det smeltede smør. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag i 25 minutter ved 175 grader varmluft til den er fin gylden. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Stil moussen på køl i en times tid, til den har sat sig lidt og fordel den derefter på hindbærrene og mandelbunden. Stil på køl i 3 timer inden den skal nydes. Pynt kagen umiddelbart inden servering.


 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
Next Post: Peanut butter banan granola »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annie skriver

    13. april 2018 kl. 10:29

    Hvor er den fin! Kan moussen også laves hvis det er en pose (ægte) blåbær man har i fryseren tror du?

  2. Diana skriver

    14. april 2018 kl. 18:51

    Skal de bær som man har sigtet smøres ud på bunden inden moussen kommer på?
    Jeg glæder mig til at teste den, den ser så fin ud og lyder alt for lækker. 🙂 Ha en god aften

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 08:19

    Kære Annie,
    Tak! ja det er jeg sikker på 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 08:19

    Kære Diana,
    Ja lige præcis 🙂 God fornøjelse!Kh Anne

  5. Amanda skriver

    15. april 2018 kl. 14:31

    Skal Æggehviderne piskes?

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2018 kl. 14:57

    Kære Amanda,
    Nej de skal bare røres i!

  7. Carina skriver

    24. april 2018 kl. 11:59

    Tror du det er muligt at udskifte kiksene med markroner? Jeg kan ikke tåle gluten og de glutenfrie digestive kiks smager mærkeligt.

    Tak for alle dine fantastiske opskrifter som somregel er nemme at omsætte til en glutenfri version 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2018 kl. 08:25

    Kære Carina,
    Ja det tænker jeg godt, at man kan 🙂
    Det vil jeg glæde mig til at høre om!
    Tak fordi du følger mig!
    Kh Anne

  9. Karen skriver

    5. maj 2018 kl. 12:24

    Tak for god opskrift, Anne!
    Jeg bagte kagen og den var saftsus’me lækker 🙂
    Kh

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. maj 2018 kl. 13:16

    Kære Karen,
    Så dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  11. Jasmin Sahin skriver

    13. juni 2018 kl. 18:39

    Hej Anne,

    Kan man lave hindbærmoussen uden husblas?

    Mvh.
    Jasmin

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2018 kl. 19:44

    Kære Jasmin,
    Jeg tror desværre ikke, at man kan det nej.

  13. Marianne skriver

    17. september 2018 kl. 07:00

    Kan man bruge bunden til en talkage eller er den for svær at skære i? 😃

  14. Anne au Chocolat skriver

    17. september 2018 kl. 13:05

    Kære Marianne,
    Virkelig lækker idé 🙂 Jeg tror dog lige præcis, at denne kage her er lidt for svær at skære i.
    Kh Anne

  15. Silvia skriver

    13. oktober 2018 kl. 12:05

    Hej Anne,

    Kan man lægge kagen sammen dagen før, den skal serveres, eller skal jeg stile efter de 3 timer, som du skriver?

    De bedste hilsner
    Silvia

  16. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2018 kl. 20:06

    Kære Silvia,
    Helst bare tre timer før hvis muligt – men ellers kan du lave denne: https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-hindbaermousse-og-cremeux/ (evt uden cremeux) – den kan du sagtens lave dagen før 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap