Gårsdagens råvåde, stærktblæsende vejr kaldte på hygge med en dejlig kage og noget varmt i koppen. Jeg bagte derfor denne bløde hvid chokoladekage med blåbær (fra fryseren) og gavmildt mange knasende mandelflager. En rigtig god eftermiddagskage, som snildt kan nydes, som den er. Det gjorde vi. Men jeg dagdrømmer også om at spise den lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.
Jeg ville gerne have god højde på kagen, så jeg bagte den i en lidt mindre springform. Deraf den lange bagetid (som også skyldes de frosne blåbær, som i øvrigt sagtens kan komme i kagen i frisk form). Bagetiden bliver noget kortere og kagen lavere, hvis man laver kagen i en større springform, men det kunne garanteret også fint fungere.
God mandag og ny uge! ♥
Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
8 personer
150 g smør
150 g god hvid chokolade
3 æg
120 g sukker
150 g mel
0,5 tsk bagepulver
125 g frosne blåbær
50 g mandelflager
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør straks den hakkede hvide chokolade i smørret, så det smelter sammen med smørret. Køl af. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Vend mel og bagepulver i med en dejskraber. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel blåbær på toppen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 60-70 minutter. Hold øje med den undervejs. Den skal være hævet helt op på midten, før den er færdigbagt. Kontroller gerne med en lille kødnål eller strikkepind.
Køl af og nyd den, som den er eller måske stadig lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.
Amber skriver
Hej 🙂
Jeg forsøgte at lave denne kage og fulgte alt til punkt og prikke. Den smager også super godt, men den blev meget sort. Jeg gav den 60 min på 175 grader varmluft. Kan det være min ovn der fejler?