Denne kage er stærkt vanedannende! Jeg lavede opskriften til Chokolade Compagniet for et stykke tid siden, men jeg vil også dele den her på bloggen, da kagen fortjener al den opmærksomhed. Den byder på hvid chokolade, mandler og det helt perfekte strejf af lakrids. Jeg har brugt den nye økologiske Waina 35% hvide chokolade fra Valrhona til kagen og har pyntet min mine favoritbær.
10 personer
150 g mandler
150 g smør
200 g hvid chokolade, Waina 35% fra Valrhona
3 æg
120 g sukker
1 ½ spsk lakridspulver fra Lakritsfabriken
Pynt:
Flormelis
Friske bær
Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad chokoladeblandingen køle lidt af. I en skål pisk æg sammen med sukker og lakridspulver til en let og luftig konsistens. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de finthakkede mandler i. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir og bag kagen midterst i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader. Køl kagen af i formen og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over eller mindst 5 timer.
Ved servering: Drys kagen med flormelis og pynt med friske bær.
Isabella skriver
Vil man kunne bruge mandel mel i stedet for?
Anne au Chocolat skriver
Kære Isabella,
Det kan du tro, at man kan 🙂
Kh Anne
Astrid skriver
Hvor længe vil du tro at kagen kan holde sig på køl?
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Snildt 4 dage – måske også en uge!
Sofie skriver
Hvis man vil bruge rå lakridspulver fra Johan Bülow, er det så samme mængde?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Ja det kan du tro 🙂
Jannie green skriver
Kagen smager fuldstændig fantastisk – serverede den med vanilleis og ingefærmarinerede brombær. Der vat ikke et øje tørt ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jannie,
Det lyder som en himmelsk kombination 🙂
Anne skriver
Kan den laves i en bredepande? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Ja det kan den godt. Men så vil jeg reducere bagetiden lidt, da jeg forventer, at kagen vil lavere i det.
Kh Anne
julie kann skriver
Hej.
Vi har bagt den 2 gange nu, og hver gang så går den fra hinanden eller bliver ikke ordentlig bagt.
Jeg følger din opskrift til punkt og prikke.
Den virker ikke helt optimalt, har fået denne kage med ved min søster mange gange og den opfører sig altså ikke sådan her.
mvh. en frustreret Julie.