Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Intens chokoladekage med dadler

13. november 2016 af Anne au Chocolat

dsc_0178

I går formiddags havde jeg en chokoladetung kage på hjernen og kunne ikke andet end at give efter for tanken, så jeg skyndte mig i køkkenet, da Christian puttede Kaj til sin middagslur. Resultatet blev denne ret så intense chokoladekage med små stykker af dadler i, som på den ene side næsten smelter sammen med chokoladekagedejen men alligevel får lov til at fremstå som små selvstændige og sødmefulde smagsoplevelser i chokoladekagen. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg putter dadler i en chokoladesag. Normalt insisterer jeg på, at chokoladekager SKAL bages dagen før, så de når at sætte sig på køl natten over og dermed får den helt perfekt fudgy og konfektagtige konsistens. I går var det imidlertid slet ikke på tale at give kagen den rette hviletid. Nej, vi skyndte os at spise et stykke allerede et par timer, efter den var bagt. Sammen med letpisket flødeskum og en kop urtete. Bedste eftermiddagsstund med mine drenge.

Resten af kagen kom naturligvis på køl, og den skal vi nyde i dag!

Intens chokoladekage med dadler
8 personer

150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket (jeg brugte Alpaco 66% fra Valrhona)
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
100 g dadler

Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hak til sidst dadlerne fint og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af og lad den gerne sætte sig på køl natten over.

dsc_0179

dsc_0189

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Cranberry crumble bars
Next Post: Bananmuffins med mælkechokolade og syltet ingefær »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap