E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Intens chokoladekage med dadler

13. november 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

dsc_0178

I går formiddags havde jeg en chokoladetung kage på hjernen og kunne ikke andet end at give efter for tanken, så jeg skyndte mig i køkkenet, da Christian puttede Kaj til sin middagslur. Resultatet blev denne ret så intense chokoladekage med små stykker af dadler i, som på den ene side næsten smelter sammen med chokoladekagedejen men alligevel får lov til at fremstå som små selvstændige og sødmefulde smagsoplevelser i chokoladekagen. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg putter dadler i en chokoladesag. Normalt insisterer jeg på, at chokoladekager SKAL bages dagen før, så de når at sætte sig på køl natten over og dermed får den helt perfekt fudgy og konfektagtige konsistens. I går var det imidlertid slet ikke på tale at give kagen den rette hviletid. Nej, vi skyndte os at spise et stykke allerede et par timer, efter den var bagt. Sammen med letpisket flødeskum og en kop urtete. Bedste eftermiddagsstund med mine drenge.

Resten af kagen kom naturligvis på køl, og den skal vi nyde i dag!

Intens chokoladekage med dadler
8 personer

150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket (jeg brugte Alpaco 66% fra Valrhona)
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
100 g dadler

Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hak til sidst dadlerne fint og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af og lad den gerne sætte sig på køl natten over.

dsc_0179

dsc_0189

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Cranberry crumble bars
Next Post: Bananmuffins med mælkechokolade og syltet ingefær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    13. november 2016 kl. 10:26

    Wow, this looks and sounds divine! I simply have to try it!

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 12:20

    Thank you so much! 🙂

  3. Emma Jo skriver

    13. november 2016 kl. 13:30

    Åh hvor ser den god ud! Den er lige til at blive kanon lækkersulten af! God ide med dadlernes sødme op imod den lidt bitre chokolade! Det skal helt sikkert prøves (i en glutenfri udgave) hjemme hos mig! :))

    Emma Jo
    nouw.com/joluxe

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 13:38

    Kære Emma Jo,
    TAK skal du have 🙂 Ja, den kan snildt laves glutenfri – enten undlade mel helt og bag fem minutter mere eller tilsæt mandelmel i stedet 🙂
    Kh Anne

  5. Jenny skriver

    20. november 2016 kl. 15:55

    Var den værd at vendte på til dagen efter?

  6. Jenny skriver

    20. november 2016 kl. 15:56

    Var den værd at vendte på til dagen efter, eller kan den indhaleres samme dag 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 08:48

    Den var endnu bedre dagen efter 🙂

  8. Marie skriver

    30. november 2016 kl. 16:27

    Den bedste brownie jeg nogensinde har smagt! TAK. Jeg valgte at bruge friske dadler, men endte med at blende dejen med en stavblender, så ungerne ikke opdagede dem. Kagen blev udformet som et klaver til min datters fødselsdag og det var et hit blandt store og små. Her ville jeg gerne tilføje et billede, men det kan man vist ikke …

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2016 kl. 21:26

    Kære Marie,
    Hvor lyder det bare lækkert 🙂

  10. Trine H. skriver

    25. december 2017 kl. 14:31

    Hej Anne

    Har du erfaringer med, om kagen kan fryses ned?
    Jeg glæder mig til at lave den 🙂

    Vh. Trine

  11. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2017 kl. 20:40

    Kære Trine,
    Det kan den sagtens 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap