E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Intens chokoladekage med dadler

13. november 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

dsc_0178

I går formiddags havde jeg en chokoladetung kage på hjernen og kunne ikke andet end at give efter for tanken, så jeg skyndte mig i køkkenet, da Christian puttede Kaj til sin middagslur. Resultatet blev denne ret så intense chokoladekage med små stykker af dadler i, som på den ene side næsten smelter sammen med chokoladekagedejen men alligevel får lov til at fremstå som små selvstændige og sødmefulde smagsoplevelser i chokoladekagen. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg putter dadler i en chokoladesag. Normalt insisterer jeg på, at chokoladekager SKAL bages dagen før, så de når at sætte sig på køl natten over og dermed får den helt perfekt fudgy og konfektagtige konsistens. I går var det imidlertid slet ikke på tale at give kagen den rette hviletid. Nej, vi skyndte os at spise et stykke allerede et par timer, efter den var bagt. Sammen med letpisket flødeskum og en kop urtete. Bedste eftermiddagsstund med mine drenge.

Resten af kagen kom naturligvis på køl, og den skal vi nyde i dag!

Intens chokoladekage med dadler
8 personer

150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket (jeg brugte Alpaco 66% fra Valrhona)
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
100 g dadler

Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hak til sidst dadlerne fint og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af og lad den gerne sætte sig på køl natten over.

dsc_0179

dsc_0189

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Cranberry crumble bars
Next Post: Bananmuffins med mælkechokolade og syltet ingefær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    13. november 2016 kl. 10:26

    Wow, this looks and sounds divine! I simply have to try it!

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 12:20

    Thank you so much! 🙂

  3. Emma Jo skriver

    13. november 2016 kl. 13:30

    Åh hvor ser den god ud! Den er lige til at blive kanon lækkersulten af! God ide med dadlernes sødme op imod den lidt bitre chokolade! Det skal helt sikkert prøves (i en glutenfri udgave) hjemme hos mig! :))

    Emma Jo
    nouw.com/joluxe

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 13:38

    Kære Emma Jo,
    TAK skal du have 🙂 Ja, den kan snildt laves glutenfri – enten undlade mel helt og bag fem minutter mere eller tilsæt mandelmel i stedet 🙂
    Kh Anne

  5. Jenny skriver

    20. november 2016 kl. 15:55

    Var den værd at vendte på til dagen efter?

  6. Jenny skriver

    20. november 2016 kl. 15:56

    Var den værd at vendte på til dagen efter, eller kan den indhaleres samme dag 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 08:48

    Den var endnu bedre dagen efter 🙂

  8. Marie skriver

    30. november 2016 kl. 16:27

    Den bedste brownie jeg nogensinde har smagt! TAK. Jeg valgte at bruge friske dadler, men endte med at blende dejen med en stavblender, så ungerne ikke opdagede dem. Kagen blev udformet som et klaver til min datters fødselsdag og det var et hit blandt store og små. Her ville jeg gerne tilføje et billede, men det kan man vist ikke …

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2016 kl. 21:26

    Kære Marie,
    Hvor lyder det bare lækkert 🙂

  10. Trine H. skriver

    25. december 2017 kl. 14:31

    Hej Anne

    Har du erfaringer med, om kagen kan fryses ned?
    Jeg glæder mig til at lave den 🙂

    Vh. Trine

  11. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2017 kl. 20:40

    Kære Trine,
    Det kan den sagtens 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap