Indrømmet. Jeg har en del opskrifter på bloggen på bananmuffins eller banankager, men jeg er bare kæmpefan af bananer i bagværk. Desuden er det en genial måde at bruge de der overmodne bananer på, hvis de ikke når at blive tryllet om til Kajs bananpandekager til morgenmad.
Bananer tilfører disse muffins en dejlig svampet konsistens og en fantastisk sødme. Jeg har puttet Valrhonas mælkechokoladedrops i dejen, men brug gerne finthakket mælkechokolade i stedet. Desuden byder disse muffins også på bittesmå stykker syltet ingefær med meget stor smag og varme. Kombinationen af banan, mælkechokolade og ingefær er intet mindre end magisk <3
Bananmuffins med mælkechokolade og ingefær
12 stk
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
30 g syltet ingefær
45 g mælkechokoladedrops fra Valrhona, eller anden god mælkechokolade
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananer godt og hak ingefær fint. Vend bananmos, ingefær og mælkechokoladedrops i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme og drys lidt ekstra drops på. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om de er færdige. Nyd dem lune eller afkølede.

