E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandelkage med hvid chokolade og lakrids

16. november 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

dsc_0271
I dag har det været et noget så trist, gråt og vådt vejr. Jeg har holdt mig indenfor og har fået ordnet en bunke mails, streget mange punkter fra min to-do liste – og tilføjet lige så mange nye. Jeg fik også bagt denne saftige mandelkage med hvid chokolade og lakridssirup. Den er blød indeni med knasende stykker af hvid chokolade, og så er kanten sej på den sprøde måde. Flormelis og brombær fik lov til at agere smagfuld pynt, men jeg er sikker på, at et hav af rubinrøde granatæblekerner ville fungere mindst lige så dejligt.

Kagen ryger hurtigt, da den smager af mere. Men den holder sig helt fint på køl i op til en uge.

Mandelkage med hvid chokolade og lakrids
8 personer

100 g mandler
100 g smør
150 g god hvid chokolade
2 æg
80 g sukker
1 ½ spsk saltet lakridssirup (jeg har brugt den fra svenske Lakritsfabriken)

Pynt:
Flormelis
Brombær

Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og tilsæt 100 g af den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og lakridssirup til en let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de blendede mandler og resten af den hakkede hvid chokolade i dejen. Hæld dejen i en smurt form (jeg brugte min rektangulære tærteform med løs bund – men man kan også bruge en 20 cm smurt rund springform med bunden beklædt med bagepapir) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Køl kagen helt af og sæt den helst på køl i en håndfuld timer, inden den skal nydes. Ved servering drys med flormelis og pynt med brombær.

dsc_0282

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bananmuffins med mælkechokolade og syltet ingefær
Next Post: Almond cake with white chocolate and liquorice »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap