Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med hvid chokolade og lakrids

16. november 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

dsc_0271
I dag har det været et noget så trist, gråt og vådt vejr. Jeg har holdt mig indenfor og har fået ordnet en bunke mails, streget mange punkter fra min to-do liste – og tilføjet lige så mange nye. Jeg fik også bagt denne saftige mandelkage med hvid chokolade og lakridssirup. Den er blød indeni med knasende stykker af hvid chokolade, og så er kanten sej på den sprøde måde. Flormelis og brombær fik lov til at agere smagfuld pynt, men jeg er sikker på, at et hav af rubinrøde granatæblekerner ville fungere mindst lige så dejligt.

Kagen ryger hurtigt, da den smager af mere. Men den holder sig helt fint på køl i op til en uge.

Mandelkage med hvid chokolade og lakrids
8 personer

100 g mandler
100 g smør
150 g god hvid chokolade
2 æg
80 g sukker
1 ½ spsk saltet lakridssirup (jeg har brugt den fra svenske Lakritsfabriken)

Pynt:
Flormelis
Brombær

Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og tilsæt 100 g af den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og lakridssirup til en let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de blendede mandler og resten af den hakkede hvid chokolade i dejen. Hæld dejen i en smurt form (jeg brugte min rektangulære tærteform med løs bund – men man kan også bruge en 20 cm smurt rund springform med bunden beklædt med bagepapir) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Køl kagen helt af og sæt den helst på køl i en håndfuld timer, inden den skal nydes. Ved servering drys med flormelis og pynt med brombær.

dsc_0282

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bananmuffins med mælkechokolade og syltet ingefær
Next Post: Almond cake with white chocolate and liquorice »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap