I sidste uge havde min søde kollega og seje kaffepige Thorey krydderbrød med på arbejdet, som i følge hende skulle spises med MASSER af smør. Jeg adlød naturligvis hendes ordre og nød det lækre brød med smør på fuldt ud. Thorey har opskriften fra sin mor, og jeg er super glad for at få lov til at dele den med jer. Det kan med fordel bages dagen i forvejen, og skal for at bevare skorpens sprødhed helst i en brødkasse eller lignende – i hvert fald ikke i en plastikpose. Skorpens sprødhed samt brødets krydrede sødme er nemlig lige præcis det der gør brødet guddommeligt. Og så er havregrynene også med til at give en fin smag og lidt anderledes tekstur.
Egentlig havde jeg lyst til at “pimpe” det lidt op, men man kan og skal jo ikke lave dessert ud af alle ting, så jeg holdt mig til smørret – dog puttede jeg også banan på og spiste det til min morgenmad. Ren og skær forkælende fornøjelse!
Den nemme opskrift lyder således:
3 dl havregryn
3 dl mel
2 dl sukker
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme, stødt (eller nelikker, efter smag og behag)
1 tsk natron
3 dl mælk
Bland alle de tørre ingredienser sammen og brug mælken til at samle det hele. Smør en form (rugbrødsform/sandkageform fungerer godt) og hæld kryddermassen i. Bag brødet ved 200 grader i ca. 45 min.
Og så har jeg trukket lod blandt alle de mange deltagere i KitchenOne konkurrencen. Jeg er overvældet over, hvor mange der valgte at deltage, men premierne var jo også ret uimodståelige : ) Tillykke til Stina med stegegryden og Daniel med kasserollen. Jeg har sendt jer en mail!
Ann-Christine skriver
Det ser lækkert ud, søde Anne. Præcis som alle de dejlige retter du laver 🙂 Jeg er på jagt efter ægte kanel som er pulveriseret (jeg har ægte hele kanelstænger, men ingen krydderikværn. Jeg nænner ikke at køre dem igennem min kaffekværn og morteren kan ikke klare dem, så jeg må have fat i noget ægte kværnet kanel), men har ikke haft succes med at finde det herhjemme. Jeg ved at du køber dit i Indien, men er du mon faldet over det her i DK også?
Kh Ann-Christine
Caroline skriver
Uha jeg er nysgerrig 🙂 Sagen er den, at jeg engang fik noget lignende overstående, men det blev kaldt ‘rugbrødskage’, og nu du kalder det krydderbrød bliver jeg lidt forvirret – så jeg vil høre: er det mest brød eller er det mest kage, hvis du skal sige det?
Bliver nødt til at afprøve den!
Kærligst Caroline
Søren Sørensen skriver
Hej Anne.
Det lyder helt klart som noget der er værd at prøve. Og så er det jo super enkelt. 🙂
Ærgelig at jeg ikke vandt, men et stort tillykke til vinderne. 😉
Knus Søren
Heidi skriver
Æv bæv.
Gad ellers godt have vundet en af de lækre gyrder.. Nå men tillykke til vinderne.
OG anne dit brød ser lækkert ud.
Heidi
Henriette skriver
Hej Anne,
Min kommentar har egentlig ikke så meget med indlægget at gøre men var nødt til at skrive til dig da jeg er kommet hjem fra mit første besøg i Indien, og er mega høj på min første kulinariske rigtige indiske oplevelse – og hvor var det bare mega lækkert!!! Noget af det bedste mad jeg har fået, havde en meget kyndig leverandør (business-trip) med os som stod for bestillingen og det resulterede i noget rigtig lækkert fisk, kylling, dhal og meget meget mere. Fik nogle krydderier med hjem, men må være bedre forberedt næste gang da jeg blev helt forvirret over hvilke jeg skulle købe da jeg stod der.
Nå men det synes jeg bare lige jeg ville dele med dig 🙂
Hilsen Henriette
Vicki S. skriver
Søde Anne, har lige bagt det her fantastiske brød, og spist en smålun skive…NØØØØJ det var guf! Jeg blev dog nødt til at bruge nelliker i stedet for kardemomme, og valgte at bruge lidt mørk treacle, for at se om det gav lidt mere dybde. *mums* Tak fordi du delte opskriften 😀
marie skriver
Hej Ann-Christine,
Mill&Mortar har ægte kanel – det smager som en drøm!
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Tak skal du have 🙂 Prøv at tage ind til ASA i Torvehallerne! Jeg tror bestemt, at de har noget ægte kanel i stødt form! Ellers kan de garanteret lave det til dig 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline
Uh den er svær! Jeg ser den nu nok mest som et sødt krydret brød 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Søren
Tak skal du have! Og måske du vinder en anden gang 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Jeg vinder heller aldrig noget 🙂 Men måske DU gør næste gang!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Henriette
Yay, det lyder skønt det hele! Skriv mig endelig en mail, hvis du har lyst til at snakke flere indiske kulinariske oplevelser 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Vicki
Det lyder fantastisk! Både med nelliker og mørk sirup! Haps 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Tak for krydderi-tips 🙂
Kh Anne
Benedikte Capion skriver
Årh, det lyder virkelig som en fornøjelse 🙂 mmm, smør…
Maria skriver
Uhm.. Sikke det smager lækkert. Utroligt, at der kan komme sådan et dejligt brød ud af så få, enkle ingredienser. Det er basisvarer i mit køkken i hvert fald, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt det. Nu hvor det står helt lunt og duftende, er det i hvert faldfantastisk.
Tak for en god opskrift på noget nemt og lækkert.
Kh Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Ja….. SMØR 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Jeg er også glad for, at Thorey gav mig opskriften 🙂
Kh Anne
Johanne Ditlevsen skriver
Hej Anne,
Jeg bagte det skønne brød i aftes, og det var en dejlig krydret duft, der bredte sig.
Vi har spist af det til morgenmad med lidt honning på – – Mmmmm, det var lifligt! 🙂
Om et par dage går turen til hovedstaden, hvor jeg denne gang _skal_ nå at komme på Estate Coffee efter dine mange anbefalinger.
Tak for det hele, Anne. Jeg nyder at følge din blog!
De venligste hilsner,
Johanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Johanne
Tusind tak for en dejlig dejlig kommentar!
Jeg er glad for, at jeg kan være med til at inspirere til søde stunder i din hverdag 🙂
Kh Anne
Jenny skriver
Hej Anne
Brugte du almindeligt sukker? Eller muskvado?
Kan forestille mig at detcsidste er godt, men det er måske også “pimp”.
Jenny
Caroline skriver
Har tænkt mig at bage den her i weekenden – tror du egentligt, at man kan bruge lidt grovere mel end hvedemel? 🙂
Kærligst
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Jeg brugte lyst rørsukker 🙂 Prøv gerne med muscovado – det lyder lækkert!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline
Det tror jeg godt, at du kan 🙂
Kh Anne
Ann-Sofie skriver
Hej Anne.
Har netop bagt to lækre krydderbrød.
De smager fantastisk og er super nemme at lave.
Jeg opdagede din madblog i går og hvor ser det hele bare lækkert ud 🙂
mvh. Ann-Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Sofie
Dejligt at du har fundet min blog, og at du synes om krydderbrødene! De er nemlig super simple og super lækre!
Kh Anne
Marianne skriver
Hejsa.
Jeg har netop bagt dobbeltportion, og erstattet de 4 dl rørsukker med 2 dl lys og 1 dl mørk muscavdo. Næste gang bytter jeg om på mængderne af lys og mørk, og så putter jeg både kanel, kardemomme, nelliker og ingefær i.
Jeg kan godt lide, at det ikke er så sødt, og så elsker jeg krydderier 🙂
Mange hilsner
Marianne.
Fie skriver
Det er et fantastisk brød! Jeg bagte det i dag, dog uden kardemomme (jeg havde ikke noget) jeg puttede ekstra kanel i, stødt ingefær og stødt muskatnød. Det var helt fantastisk 🙂
Tak for en fantastisk oplevelse og blog 😉
Lena Margareta skriver
Har bagt dette nemme dejlige brød igen i dag. Denne gang med rosiner i dejen – det smager rigtig dejligt.
Tak Anne for alle de gode opskrifter.
Mvh Lena
Anne au Chocolat skriver
Kære Lena,
Mums det lyder vel nok lækkert med rosiner i dejen! Rigtig god idé!
Kh Anne
Katrine Troelsen skriver
Hej Anne
Jeg leder efter en rugbrødslagkageopskrift, gerne en af dine opskrifter, da de plejer at virke for mig, men jeg kan ikke finde en – dette er det nærmeste. kan det passe at du ikke har en rugbrødslagekage opskrift? Kh
Katrine
Christina skriver
Hej Anne,
Fantastisk opskrift – jeg erstattede 1 af de 3 dl mælk, med øl, og puttede ingefær og sort peber, for at give den lidt bid… Super lækkert!
Lene skriver
Helt fantastisk simpelt brød..
Jeg tilsatte 1 spsk kokosolie og 2 spsk chiafrø samt kanel/nelliker/ingefær ❤️
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Det lyder så lækkert 🙂
Lene skriver
Mine 2 piger elsker det og har et stk m i madpakken. Idag har jeg bagt det igen og tilsatte udover Chia 1 dl mandler og erstattede de 2 dl sukker med 1 spsk honning 🙂
Meget lækkert
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
TAK for gode tips 🙂
Eddy skriver
Du har glemt engifer pulver í opskriften