E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærkage

14. juni 2021 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jordbærkage på den nemme facon. Saftig mazarinbund, et tyndt lag mørk chokolade, chantilly (vaniljeprikket flødeskum med lidt flormelis i) og en masse søde saftige danske jordbær. Det er simpelthen så fin og lækker en kage, som emmer langt væk af sommerlykke. Lavet til søde venner i weekenden, og den bliver nydt til den store guldmedalje.

Jordbærkage
6-8 personer

Mazarinbund:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør, stuetempereret
2 æg
50 g mel

30 g mørk chokolade

Chantilly (vaniljeflødeskum):
150 ml piskefløde
20 g flormelis
Korn af 1/2 vaniljestang

Danske jordbær
Evt. lidt mynte til pynt.

Mazarinbund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kontroller, at kagen er færdigbagt med en kødnål/strikkepind. Kom chokoladeknapper på den varme kage og lad dem smelte. Fordel derefter med en kniv/lille dejskraber, så chokoladen dækker hele bunden. Køl kagen helt af.

Chantilly:
Pisk fløde, flormelis og vanilje til en let skum og fordel på chokoladelaget.

Pynt med jordbær og mynte og servér straks. Kagen kan også sagtens pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Vaniljeis, rabarberkompot og ristet havre – sommerdessert
Next Post: Tilbage til hverdagen og glimt fra Costa Brava »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lea skriver

    14. juni 2021 kl. 12:30

    Uhh, det ser så godt!! Kan man bruge en springform på 20cm til projektet?

  2. Dorte skriver

    19. juni 2021 kl. 15:25

    Kan man fint lave mazarinkagen dagen før?
    Og hvis ja, skal den så opbavares på køl inden pyntning?

    Mvh Dorte 😊

  3. Nina Rolff skriver

    20. juni 2021 kl. 09:46

    Det ville jeg også rigtigt gerne vide..?😊

  4. Dorthe skriver

    23. juni 2021 kl. 11:17

    Hej hvis jeg skal lave kagen til 20-25 pers. passer det en bradepande ?
    Og kan den bages den før?

  5. Helle Beyer-Lassen skriver

    25. november 2021 kl. 00:42

    Jeg har 2 spørgsmål, men det er faktisk de samme som 2 andre har spurgt om herover. Der er stadig ikke svar på spørgsmålene:
    Hvor stor skal springformen være til opskriften og hvor stor en form til 25 personer (bradepande?)

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2021 kl. 09:15

    Hej Helle,
    Læs venligst opskriften. Der står 18 cm i parentesen. Jeg ville gange opskriften med 3 og lave 3 kager for den pæneste resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

1. oktober og søde søndagsgæster til eftermidda 1. oktober og søde søndagsgæster til eftermiddagskage og kaffe 🍂🍎🍰🍩☕️🥰
Hurra for hindbær i haven og gulerodskage i fryse Hurra for hindbær i haven og gulerodskage i fryseren, når man trænger til en belønning efter at have gjort huset rent 🙋🏼‍♀️🙃😋
Week☕️nd ✨ Week☕️nd ✨
September, du var sensommerfin og smagte skønt 🤍✨
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap