Den perfekte enkle sommerdessert – hjemmelavet vaniljeis, rabarberkompot og ristede havregryn og lidt aromatisk citronverbena som prikken over i’et. Ahh.. ♥. Vaniljeisen er selvfølgelig også skøn i isvafler, til en brownie eller måske rabarbermazarinen. God solskinsfredag og weekend!
Vaniljeis:
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
40 g glukosesirup
50 g sukker (gerne det finkornede bagesukker)
4 æggeblommer
1 vaniljestang
Vaniljeis:
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld vaniljeiscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen. Kør vaniljeisen på ismaskinen og nyd den med det samme eller kom den i en beholder og opbevar den i fryseren, til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.
