Den perfekte enkle sommerdessert – hjemmelavet vaniljeis, rabarberkompot og ristede havregryn og lidt aromatisk citronverbena som prikken over i’et. Ahh.. ♥. Vaniljeisen er selvfølgelig også skøn i isvafler, til en brownie eller måske rabarbermazarinen. God solskinsfredag og weekend!
Vaniljeis:
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
40 g glukosesirup
50 g sukker (gerne det finkornede bagesukker)
4 æggeblommer
1 vaniljestang
Vaniljeis:
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld vaniljeiscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen. Kør vaniljeisen på ismaskinen og nyd den med det samme eller kom den i en beholder og opbevar den i fryseren, til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.
Casper skriver
Hvad gør glukosesiruppen? Konsistens?
Anne au Chocolat skriver
Hej Casper,
ja det gør konsistensen endnu mere blød og cremet med glukosesiruppen.