Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Vaniljeis, rabarberkompot og ristet havre – sommerdessert

11. juni 2021 af Anne au Chocolat

Den perfekte enkle sommerdessert – hjemmelavet vaniljeis, rabarberkompot og ristede havregryn og lidt aromatisk citronverbena som prikken over i’et. Ahh.. ♥. Vaniljeisen er selvfølgelig også skøn i isvafler, til en brownie eller måske rabarbermazarinen. God solskinsfredag og weekend!

Vaniljeis:
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
40 g glukosesirup
50 g sukker (gerne det finkornede bagesukker)
4 æggeblommer
1 vaniljestang

Vaniljeis:
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld vaniljeiscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen. Kør vaniljeisen på ismaskinen og nyd den med det samme eller kom den i en beholder og opbevar den i fryseren, til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Hasselnødnougat-is lavet med den bedste nougat fra Elmelund Chocolatier Organic
Next Post: Jordbærkage »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap