Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hasselnødnougat-is lavet med den bedste nougat fra Elmelund Chocolatier Organic

10. juni 2021 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic

Sommerdagene fortsætter, og det skal da fejres med dejlig hjemmelavet is. Jeg elsker Elmelunds aromatiske hasselnøddenougat, som har den reneste fine smag af ristede hasselnødder, og den smager lige så fantastisk i is, kan vi konstatere herhjemme. Hvis man er vild med hasselnøddeis, er denne is bare sagen. Hasselnødnougaten forærer isen den mest intense og skønne smag af ristede hasselnødder, og isen er cremet og smelter smukt på tungen. Nyd den som den er, eller top den med ristede Piemonte hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade for lidt ekstra knas.

Hasselnødnougat-is
4-6 personer

100 g Hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
1 nip salt
4 æggeblommer
70 g sukker

30-50 g ristede Piemonte hasselnødder
30-50 g Peru 70% mørk chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Skær hasselnødnougaten i mindre tern og stil til side. Bring sødmælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks hasselnødnougaten og rør rundt, til den er smeltet godt sammen med mælke-flødeblandingen. Tilsæt et nip salt. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme nougatmælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og drys med ristede hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade. Stil på frost til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.



Skrevet i: Is

Previous Post: « Sommermorgenmad
Next Post: Vaniljeis, rabarberkompot og ristet havre – sommerdessert »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap