I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic
Sommerdagene fortsætter, og det skal da fejres med dejlig hjemmelavet is. Jeg elsker Elmelunds aromatiske hasselnøddenougat, som har den reneste fine smag af ristede hasselnødder, og den smager lige så fantastisk i is, kan vi konstatere herhjemme. Hvis man er vild med hasselnøddeis, er denne is bare sagen. Hasselnødnougaten forærer isen den mest intense og skønne smag af ristede hasselnødder, og isen er cremet og smelter smukt på tungen. Nyd den som den er, eller top den med ristede Piemonte hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade for lidt ekstra knas.
Hasselnødnougat-is
4-6 personer
100 g Hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
1 nip salt
4 æggeblommer
70 g sukker
30-50 g ristede Piemonte hasselnødder
30-50 g Peru 70% mørk chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
Skær hasselnødnougaten i mindre tern og stil til side. Bring sødmælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks hasselnødnougaten og rør rundt, til den er smeltet godt sammen med mælke-flødeblandingen. Tilsæt et nip salt. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme nougatmælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og drys med ristede hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade. Stil på frost til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.
Skriv et svar