E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hasselnødnougat-is lavet med den bedste nougat fra Elmelund Chocolatier Organic

10. juni 2021 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic

Sommerdagene fortsætter, og det skal da fejres med dejlig hjemmelavet is. Jeg elsker Elmelunds aromatiske hasselnøddenougat, som har den reneste fine smag af ristede hasselnødder, og den smager lige så fantastisk i is, kan vi konstatere herhjemme. Hvis man er vild med hasselnøddeis, er denne is bare sagen. Hasselnødnougaten forærer isen den mest intense og skønne smag af ristede hasselnødder, og isen er cremet og smelter smukt på tungen. Nyd den som den er, eller top den med ristede Piemonte hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade for lidt ekstra knas.

Hasselnødnougat-is
4-6 personer

100 g Hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml piskefløde
1 nip salt
4 æggeblommer
70 g sukker

30-50 g ristede Piemonte hasselnødder
30-50 g Peru 70% mørk chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Skær hasselnødnougaten i mindre tern og stil til side. Bring sødmælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks hasselnødnougaten og rør rundt, til den er smeltet godt sammen med mælke-flødeblandingen. Tilsæt et nip salt. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme nougatmælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og drys med ristede hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade. Stil på frost til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.



Skrevet i: Is

Previous Post: « Sommermorgenmad
Next Post: Vaniljeis, rabarberkompot og ristet havre – sommerdessert »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap