Jeg bagte denne saftige mazarin med fine røde kirsebær i til Kajs søde vuggestuepædagoger forleden. Men vi smagte naturligvis også på den herhjemme. Den hittede hele vejen rundt. Kombinationen af kirsebær og marcipan er også fabelagtig! Fyr gerne op for endnu flere kirsebær, end jeg har gjort, men forvent så at skulle lægge 5-10 minutter ekstra til bagetiden pga. kirsebærrenes saftighed.
Kirsebærmazarin
10-12 personer
150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
75 g mel
15 kirsebær
25 g mandler
1 spsk sukker
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en firkant bageform (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Del kirsebærrene i to, fjern stenene og put kirsebærrene ned i dejen med midten opad. Hak mandlerne og drys dem oven på dejen sammen med den ekstra spsk sukker. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.
Amanda skriver
Hej Anne.
Mon kirsebærmazarinen kan fryses? Den ser virkelig lækker ud!
Mvh Amanda
Anne au Chocolat skriver
Hej Amanda,
Ja det tror jeg godt. Men den holder sig også fint frisk og saftig i op til 2-3 dage 🙂
Trine skriver
Hej Anne,
Har bagt denne fine kage – du skriver den holder sig saftig i op til 3 dage, er det i køleskab eller på køkkenbordet? Kan ikke finde ud af, om den bliver tør i køleskab.
xx Trine
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Den bliver ikke tør af at komme i køleskabet er min erfaring 🙂
Kh Anne