E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Abrikostrifli med flødeskum og hjemmebagte makroner

21. maj 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Dette indlæg er sponsoreret af Karolines Køkken.

Som jeg fortalte lige her i mandags, er jeg med i Karolines Køkkens kampagne ”I Godt Selskab”, som med fokus på det gode selskab byder på inspiration til nye lækre madoplevelser og retter med den dejlige fløde som hovedingrediens eller i hvert fald vigtig medspiller i opskriften.

I læste også, at jeg mildt sagt er kæmpe piskeflødefan. Når den piskes med let hånd til skum og bruges til pynt på kager, i lagkager eller andre frugtdesserter, slår mine smagsløg flik-flak af glæde. Nu lader det til, at vejret bliver lunere, og solen titter endnu mere frem, og så elsker jeg at kombinere årtidens frugter og bær med knas og letpisket fløde i desserter, som serveres på terrassen. Jeg glæder mig som et lille barn til, at jordbær og blåbær gror frem fra planterne i vores lille have, for så er det for mig rigtig sommer.

Og jeg har set helt vildt frem til at dele opskriften på denne vanvittigt lækre abrikostrifli med jer, nu hvor de friske abrikoser atter frister på frugthylden i supermarkedet. Det er blevet til en sand sommerdessert med masser af smag i form af bagte abrikoser, hjemmelavede makroner og en letpisket flødeskum lavet af Frisk Dansk Piskefløde 38% fra Karolines Køkken, som binder desserten så fint sammen med sin klassiske smag og cremede konsistens.

En simpel dessert som alligevel imponerer. Den byder på den helt rette balance mellem sødt og syrligt, bløde og sprøde konsistenser og fine farver. Som I nok godt kan høre, synes jeg, at kombinationen af de bagte aromatiske abrikoser, de knasende sprøde makroner med masser af intens mandelsmag og letpisket flødeskum som prikken over i’et er helt vild genial.

Jeg håber, at I synes det samme!

Husk at alle vores opskrifter og flødetips kommer til at ligge samlet på Karolines Køkkens hjemmeside.

Abrikostrifli med flødeskum og hjemmebagte makroner
4 personer

Bagte abrikoser:
12 abrikoser
80 g sukker

Makroner:
60 g mandler
140 g sukker
1 æggehvide

3 dl Frisk Dansk Piskefløde 38% fra Karolines Køkken

Bagte abrikoser:
Skyl abrikoserne og skær dem midt over. Fjern stenene og del abrikoserne i kvarte. Kom abrikosbådene i et ildfast fad med midten opad og drys med sukker. Bag abrikoserne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er møre men stadig holder formen. Køl dem af.

Makroner:
Kom mandler i en minihakker eller blender og blend til mandelmel. Tilsæt sukker og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1krone med god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 160 grader varmluft i 15-17 minutter, til de er fint gyldne. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Samling af triflien:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis bagte abrikoser, flødeskum og knuste makroner i fire portionsglas og server straks. Triflierne kan også laves et par timer i forvejen og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag!

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Små chokolademoussekager med saltkaramel
Next Post: Kirsebær mazarin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. R. Gala skriver

    12. september 2017 kl. 09:46

    Mums. Benyttede mig af denne opskrift i weekenden med stor succes, så tak for det! Jeg synes virkelig at den er flot at sætte på bordet til gæsterne. Før i tiden benyttede jeg mig af denne https://www.knorr.dk/opskrifter/gulerods-dessert men synes godt at denne her er god!

Trackbacks

  1. Bananpandekager som dessert - Anne au Chocolat siger:
    29. maj 2017 kl. 16:27

    […] små glutenfri og buttede bananpandekager frem og toppet dem med letpisket flødeskum og disse hjemmelavede makroner med masser af mandelsmag. I spotter garanteret også den kiksefarvede chokolade og tænker, at det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap