Denne kage er perfekt til en kop kaffe eller te, og den kan nydes med en skefuld creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den kan også sagtens spises, som den er. Med ske, gaffel eller fingrene. Tag den også gerne med på skovtur. Den kan være med til det hele 🙂
Kagen er blød og svampet med en dejlig vaniljesmag og fyldt med aromatiske, saftige kirsebær (jeg brugte surkirsebær fra vores lille kirsebærtræ, som jeg plukkede og udstenede i sommer til julens kirsebærsauce og senere fornøjelser, som i dag hvor de blev fundet frem fra fryseren) samt knasende smørsprød crumble på toppen.
Lykke!
Kirsebærkage med crumble
8 personer
Kagedej:
125 g smør, stuetempereret
125 g sukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker)
2 æg
125 g mel
1/2 tsk bagepulver
Kirsebærfyld:
150 g kirsebær, udstenede og halveret (jeg brugte surkirsebær fra fryseren)
20 g sukker
Crumble:
25 g havregryn
25 g mel
50 g smør
25 g brun farin
25 g sukker
1 nip salt
Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)
Kagedej:
Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens i en skål. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i med en dejskraber.
Kirsebærfyld:
Vend kirsebær med sukker i en skål.
Crumbledej:
Bland ingredienserne sammen til en crumbledej – enten i en minihakker eller smuldrene med fingrene i en skål.
Samling:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebær på dejen og til sidst crumbledejen. Bag kagen i ca. 50 minutter. Køl af inden den serveres.
Liv skriver
Mangler der smør i crumblen? De 5 tørre ingredienser kan næppe smuldres sammen.
Anne au Chocolat skriver
Kære Liv,
GODT spottet! Det er straks tilføjet – min fejl 🙂
Kh Anne
Laura skriver
Ih jeg kan spotte én af dine kager på lang afstand.
Du har din helt egen unikke stil, som er så smuk og indbydende.
Endnu en must try…
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Tak for evig støtte og søde ord <3
Kram
Pia skriver
125 g sukker eller 125 g vanillesukker?
Anne skriver
Uhm fantastisk 😃
Simone skriver
Kan den fryses?