E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kirsebærkage med crumble

10. maj 2019 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Denne kage er perfekt til en kop kaffe eller te, og den kan nydes med en skefuld creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den kan også sagtens spises, som den er. Med ske, gaffel eller fingrene. Tag den også gerne med på skovtur. Den kan være med til det hele 🙂

Kagen er blød og svampet med en dejlig vaniljesmag og fyldt med aromatiske, saftige kirsebær (jeg brugte surkirsebær fra vores lille kirsebærtræ, som jeg plukkede og udstenede i sommer til julens kirsebærsauce og senere fornøjelser, som i dag hvor de blev fundet frem fra fryseren) samt knasende smørsprød crumble på toppen.

Lykke!

Kirsebærkage med crumble
8 personer

Kagedej:
125 g smør, stuetempereret
125 g sukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker)
2 æg
125 g mel
1/2 tsk bagepulver

Kirsebærfyld:
150 g kirsebær, udstenede og halveret (jeg brugte surkirsebær fra fryseren)
20 g sukker

Crumble:
25 g havregryn
25 g mel
50 g smør
25 g brun farin
25 g sukker
1 nip salt

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Kagedej:
Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens i en skål. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i med en dejskraber.

Kirsebærfyld:
Vend kirsebær med sukker i en skål.

Crumbledej:
Bland ingredienserne sammen til en crumbledej – enten i en minihakker eller smuldrene med fingrene i en skål.

Samling:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebær på dejen og til sidst crumbledejen. Bag kagen i ca. 50 minutter. Køl af inden den serveres.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Rabarbertærte med marcipanfyld
Next Post: Islagkage med café au lait smag og en pastelblå Moccamaster til sommerhuset »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Liv skriver

    11. maj 2019 kl. 18:48

    Mangler der smør i crumblen? De 5 tørre ingredienser kan næppe smuldres sammen.

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2019 kl. 08:21

    Kære Liv,
    GODT spottet! Det er straks tilføjet – min fejl 🙂
    Kh Anne

  3. Laura skriver

    15. maj 2019 kl. 12:36

    Ih jeg kan spotte én af dine kager på lang afstand.
    Du har din helt egen unikke stil, som er så smuk og indbydende.
    Endnu en must try…

    Kram

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2019 kl. 20:39

    Kære Laura,
    Tak for evig støtte og søde ord <3

    Kram

  5. Pia skriver

    14. november 2020 kl. 08:27

    125 g sukker eller 125 g vanillesukker?

  6. Anne skriver

    25. maj 2021 kl. 21:52

    Uhm fantastisk 😃

  7. Simone skriver

    19. juli 2021 kl. 13:37

    Kan den fryses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap