E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Islagkage med café au lait smag og en pastelblå Moccamaster til sommerhuset

15. maj 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

I samarbejde med Moccamaster

Forårstid er sommerhustid, og vi har taget hul på sæsonen i vores sommerhus i Smidstrup, tæt på Gilleleje. Vejret er stadig lige til den lidt kølige side, men åh hvor de solstråler gør godt, når de er der, luner og byder op til dans i bare tæer i græsset og have-hæng det meste af dagen til duften af de mange syrener på vores grund.

Som jeg skrev i dette indlæg, nyder vi virkelig at have en Moccamaster i sommerhuset. Sommerhusliv og friskbrygget filterkaffe går bare hånd i hånd hos os. Vores maskine er nu blevet opgraderet med en slags moderne Madam Blå i form af denne lyseblå kaffemaskine, som er en af tre nye varianter, som Moccamaster netop har lanceret i retro-inspirerede og super forårsfine pastelfarver: lyseblå, lysegrøn og lysegrøn.

Jeg er pjattet med den skønne lyseblå farve, som passer helt perfekt til vores sommerhuskøkken, og den er lige til at blive glad i låget af at se på.

Og man bliver da i ekstra godt humør, når noget af filterkaffen brygget på maskinen så let som ingenting kan bruges til en smeltende-på-tungen-lækker og cremet islagkage, som med sin milde kaffesmag leder tankerne hen på en café au lait. Islagkagen er lavet i sommerhuset og uden ismaskine, så alle kan være med.  Måske en Bededagsferie aktivitet?

P.s. Islagkagen er glutenfri.
P.p.s. Min svigerfar overtog straks vores tidligere sommerhus Moccamaster maskine. Og han blev SÅ glad!

Islagkage med café au lait smag
8 personer

Bund:
3 æggehvider
125 g sukker
125 g mandelmel
1 nip salt

Kaffeparfait:
3 æggehvider (pasteuriserede hvis ønsket)
100 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede hvis ønsket)
40 ml stærk brygget kaffe, afkølet

Pynt:
40 g mørk chokolade, hakket, til pynt

Bund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk æggehviderne til marengs med sukkeret. Vend mandelmel og salt i. Fordel dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter. Køl af.

Kaffeparfait:
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og rør kaffen i. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Kom gerne kageplast rund i kanten af springformen, inden parfaiten hældes over bunden. Frys i mindst 4 timer og gerne natten over. Pynt med hakket chokolade inden servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Kirsebærkage med crumble
Next Post: Fire fabelagtige rabarberopskrifter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap