E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Islagkage med café au lait smag og en pastelblå Moccamaster til sommerhuset

15. maj 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

I samarbejde med Moccamaster

Forårstid er sommerhustid, og vi har taget hul på sæsonen i vores sommerhus i Smidstrup, tæt på Gilleleje. Vejret er stadig lige til den lidt kølige side, men åh hvor de solstråler gør godt, når de er der, luner og byder op til dans i bare tæer i græsset og have-hæng det meste af dagen til duften af de mange syrener på vores grund.

Som jeg skrev i dette indlæg, nyder vi virkelig at have en Moccamaster i sommerhuset. Sommerhusliv og friskbrygget filterkaffe går bare hånd i hånd hos os. Vores maskine er nu blevet opgraderet med en slags moderne Madam Blå i form af denne lyseblå kaffemaskine, som er en af tre nye varianter, som Moccamaster netop har lanceret i retro-inspirerede og super forårsfine pastelfarver: lyseblå, lysegrøn og lysegrøn.

Jeg er pjattet med den skønne lyseblå farve, som passer helt perfekt til vores sommerhuskøkken, og den er lige til at blive glad i låget af at se på.

Og man bliver da i ekstra godt humør, når noget af filterkaffen brygget på maskinen så let som ingenting kan bruges til en smeltende-på-tungen-lækker og cremet islagkage, som med sin milde kaffesmag leder tankerne hen på en café au lait. Islagkagen er lavet i sommerhuset og uden ismaskine, så alle kan være med.  Måske en Bededagsferie aktivitet?

P.s. Islagkagen er glutenfri.
P.p.s. Min svigerfar overtog straks vores tidligere sommerhus Moccamaster maskine. Og han blev SÅ glad!

Islagkage med café au lait smag
8 personer

Bund:
3 æggehvider
125 g sukker
125 g mandelmel
1 nip salt

Kaffeparfait:
3 æggehvider (pasteuriserede hvis ønsket)
100 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede hvis ønsket)
40 ml stærk brygget kaffe, afkølet

Pynt:
40 g mørk chokolade, hakket, til pynt

Bund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk æggehviderne til marengs med sukkeret. Vend mandelmel og salt i. Fordel dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter. Køl af.

Kaffeparfait:
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og rør kaffen i. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Kom gerne kageplast rund i kanten af springformen, inden parfaiten hældes over bunden. Frys i mindst 4 timer og gerne natten over. Pynt med hakket chokolade inden servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Kirsebærkage med crumble
Next Post: Fire fabelagtige rabarberopskrifter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap