E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lynhurtig, lækker hverdagsmorgenmad og dejlig kaffe

9. januar 2019 af Anne au Chocolat 1 kommentar

I samarbejde med Moccamaster.

Vi er gået ind i anden uge af det nye år oven på en dejlig juleferie, og jeg kan godt mærke, at vi stadig lige skal lidt op i hverdagsgear herhjemme – særligt vores morgenstunder.

Når man ikke har vanvittig god tid om morgenen mandag til fredag, men heller ikke ønsker at gå på kompromis med lækkerheden, er det genialt med morgenmad, der kan laves i forvejen. I indlægget her serverer jeg et par bud på hurtige, men spændende og delikate, mættende morgenmadsserveringer, som på nul komma fem kan forberedes aftenen før, så der stadig også er tid til at nyde en dejlig kop kaffe selv på tempotravle morgener.

Herhjemme er det vores Moccamaster kaffemaskine, som hver eneste morgen forsyner os med velsmagende, friskbrygget kaffe til morgenmaden. Moccamaster maskinen har været en fast del af vores hverdag i mange år og uden tvivl en helt afgørende faktor for vores hyggelige morgenstunder – naturligvis også i weekenden, hvor morgenmåltidet ofte strækker sig over flere timer sammen med nattøjsklædte unger med legetøj i deres hænder og vores kopper fyldt med dejlig, varm kaffe i stride strømme.

Faktisk var det min mand Christian, som introducerede mig til Moccamasteren i sin tid.  Da jeg første gang besøgte ham, bød han på Moccamaster kaffe brygget i sit Nørrebrokøkken. Derefter flyttede den med os begge til Valby og kort efter Trekroner. Siden hen har vi også investeret i en Moccamaster til vores sommerhus.

Med andre ord: Vi er kæmpe fans af vores Moccamaster, som alle ugens dage bringer os en simpel men stabil, smagsgod og livsnydende kaffelykke. Stjernegod filterkaffe – hver eneste gang! Og så er den også pæn at se på, i et enkelt og tidsløst design. Og her i en guldfarvefin variant som altså byder på lidt mere wauw-effekt end vores almindelige (men også meget fine) sølvfarvede. Desuden har den autosluk og drypstop, som er to geniale features!

Jeg kunne skrive meget mere om Moccamaster, men da det er et samarbejde, som forløber over længere tid, så glæder jeg mig til at dele mere kaffeinspiration med jer og også søde opskrifter med kaffe i løbet af året.

Som lovet – morgenmadsopskrifterne:

Køleskabsgrød med banan og kanel
1 person

Grød:
15 g mandler, hakket
30 g havregryn
50 g græsk yoghurt
75 ml mælk
½ tsk. kanel
1 moden banan, moset
1 nip salt

Forslag til topping:
Bananskiver
Granatæblekerner
Chokoladegranola

Rør alt sammen i en skål, og lad det trække tildækket natten over på køl.

Køleskabsgrød med kokos og valnødder
1 person

Grød:
10 g chiafrø
20 g havregryn
lidt vaniljepulver
165 ml kokosmælk
10 g valnødder, finthakkede
1 tsk. honning/ahornsirup
evt. lidt blåbærpulver
1 nip salt

Forslag til topping:
Blåbær
Vindruer
Valnødder

Rør alt sammen i en skål, og lad det trække tildækket natten over på køl.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Godt nytår og Kajs fødselsdagskage
Next Post: Chokoladekagebagning med drengene »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Toorpuder banaani ja kaneeliga | Cook the day away! siger:
    30. januar 2019 kl. 14:40

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap