Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbertærte med marcipanfyld

4. maj 2019 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Rabarbertærte, jeg er vild med dig! Knasende smørsprød mørdejsbund med saftigt marcipanfyld og aromatiske rabarber – fra sommerhushaven. Ren forårslykke!

Rabarbertærte med marcipanfyld

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)

Marcipanfyld:
80 g marcipan
80 g sukker
80 g smør, blødt
1 æggehvide

4-5 rabarberstængler
1 spsk sukker

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. (Man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens marcipanfyldet laves.

Marcipanfyld:
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør. Pisk tilsidst æggehviden i.

Samling:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel marcipanfyldet på mørdejsbunden. Skær rabarberne i mindre stykker og fordel på fyldet. Drys rabarberstykkerne med lidt sukker og bag tærten i ca. 55 min.

Nyd den lun eller afkølet – men helst samme dag!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marmorkage med marcipan og chokolade: marmormazarin!
Next Post: Kirsebærkage med crumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    24. maj 2019 kl. 00:04

    Hej Anne,
    To spørgsmål med hensyn til fyldet: mener du “pisk smør og sukker godt sammen” hvorefter marcipanen tilsættes – eller omvendt? Og hvad skal det hele æg under marcipanfyld i ingredienslisten bruges til?
    På forhånd tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2019 kl. 09:46

    Kære Cecilie,
    Uh godt du spottede fejlene. Har slettet æg og rettet fremgangsmåden til fyldet 🙂
    Kh Anne

  3. Tina skriver

    3. juni 2019 kl. 15:23

    Kan den fryses?

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2019 kl. 19:44

    Kære Tina
    Ja det tænker jeg godt, den kan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap