Disse knasende sprøde småkager er helt fantastisk lækre og smager skønt af pistacier, bagt hvid chokolade, aromatisk appelsinskal og det perfekte tvist af salt. Og så er noget af det hyggeligste da en kagedåse fuld af julesmåkager. Jeg har kommet halvdelen af dejen i fryseren, så vi kan bage en frisk portion af disse julesmåkager lige inden jul. Det er et godt jule-hack, synes jeg.
Den fine Würtz tallerken har jeg modtaget i en tidlig julegave fra H. Skjalm P.
Ha’ en fin fredag og dejlig juleweekend. Står den på småkagebagning og konfektkreationer hos jer, monstro? ♥
Julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal
ca. 45 stk
190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko appelsin
100 g usaltede pistacier
200 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 45% fra Valrhona (reklamelink)
Kom mel, smør, sukker, bagepulver og salt i en røremaskine og rør det sammen hurtigt. Tilsæt appelsinskal og finthakkede pistacier og hvid chokolade og rør sammen. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og læg dem på køl i en håndfuld timer eller gerne natten over. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær småkagerullerne ud i 4 mm skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.
Joy skriver
Har du et alternativ til melet – så disse lækre sager kan blive glutenfri..? :0)
Anne au Chocolat skriver
Kære Joy,
Jeg har ingen erfaring med glutenfri småkager desværre, men hvis du selv har en glutenfri melfavorit, så vil jeg anbefale at prøve den 🙂
Mette-Mari Jensen skriver
Hej Anne
Skal den hvide chokolade bages fòrst. Pà forhànd tak.
Mvh
Mette-Mari
Mette-Mari Jensen skriver
Hej Anne
Vil bage smaekagerne, men lige et spòrgsmàl fòrst. Skal den hvide chokolade bages fòr den kommer i dejen? ? Tak pà forhànd.
Mvh
Mette-Mari
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette-Mari
Jeg er ked af det sene svar. Nej den skal ikke bages først 🙂
Kh Anne
Christina Strynø skriver
Hej Anne. Hvor lang tid vil du tro, at dejen kan holde sig i fryseren? Mvh. Christina
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Jeg er ked af det sene svar. I 3-4 mdr sagtens i hvert fald 🙂
Christina skriver
Hej Anne. Du skriver, at du kommer halvdelen af dejen i fryseren. Hvor længe skal dejen tø op, før man kan skære dejen i skiver? Og skal dejen tø op i køleskab?