Som I nok ved, elsker jeg at eksperimentere og improvisere, når jeg leger i det søde køkken. Det gjorde jeg også forleden, hvor jeg bevægede mig lidt længere ud på dybt vand, end jeg normalt havner. Det skete, da jeg kastede mig ud i at lave kokosmakroner med friskrevet kokosnød. Heldigvis blev resultatet intet mindre end FANTASTISK, hvis jeg selv skal sige det. Sprøde udenpå og saftigt bløde indeni. Man kan sagtens dyppe disse makroner i smeltet chokolade, men det fjerner fokus fra den fine friske kokossmag, så derfor valgte jeg ikke at gøre det. Jeg serverede makronerne sammen med min chokoladeballade for nogle af mine forældre indiske venner forleden. Begge ting hittede stort 🙂
Inden I får opskriften, serverer jeg lige lidt info for jer om, hvordan man nemmest flækker en kokosnød. Kokosnødden lægges i vand i 10-15 minutter, og så er den klar til at blive flækket på tværs, langs “ækvator”. Slå nødden hårdt mod en skarp kant, der kan holde til det, eller slå på selve skallen med bagsiden af knivbladet på en tung kniv, 10-15 slag hele vejen rundt. Med lidt tålmodighed så revner skallen.
Til 20 kokosmakroner:
200 g friskrevet kokos (1 kokosnød)
170 g sukker
2 æggehvider
40 g mel
Varm kokos, sukker og æggehvider forsigtigt sammen i en gryde ved svag varme. Tilsæt mel. Brug et par teskeer til at sætte små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag makronerne i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
Sonja {Dagmars Kitchen} skriver
Underbara små kakor! Vilken lycka att ha tillgång till färsk kokosnöt att baka så härliga kakor av. Och även om vi har kokosnötter ibland i fruktdisken här hemma så kan jag tänka mig att känslan blir helt annorlunda om man faktiskt befinner sig i Indien 🙂
Louise skriver
Hej Anne! 🙂
Jeg har et spørgsmål til dig vedrørende chokoladeballadekagen (ikke helt i kategori med kokosmakroner, jeg ved det!)
Det ligger sådan, at jeg skal lave en dessert til en fødselsdag snart. Og jeg synes, at chokoladeballadekagen er et fint bud! Men en af gæsterne er glutenallergiker. Så jeg tænkte på, om man kan undlade at putte den der spsk. mel i kagen? Eller kan jeg erstatte melet med noget andet?
Hvis ikke, har du så et forslag til en anden dessert (ikke nødvendigvis kage), hvor der ikke indgår hvedemel (gluten)?
På forhånd tak 🙂
Marie - Cocina Fragrante skriver
Uhmmm de ser gode ud!! <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Sonja
Tak for en dejlig kommentar! Den varmer her i kolde Danmark 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
De var så lækre 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Beklager det sene svar! Jeg har haft travlt efter jeg kom hjem fra Indien.
Du kan sagtens undlade melet – bare bag kagen 5 minutter længere!
Kh A
Stine skriver
Hej Anne
Super skønne kokos toppe. Havde desværre ikke frisk kokos så de blev lavet med alm kokos mel efter samme metode – dog med ca dobbelt op på æggehvide.
Nøj det var godt…
Kh Stine
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Det lyder bare lækkert 🙂
kh Anne
Tina Hoeberg skriver
Uhmmm, de ser laekre ud – skalhelt sikkert afproeves snarest:-)
Iben skriver
Hej. Puha, opskriften er lige blevet afprøvet. Alt blev målt til punkt og prikke. Og efter blot 10 min i ovn endte jeg op med helt flade lysbrune småkage lignende ting. De smager fint, meen, var bare lige klar til makroner. Er du sikker på at opskriften går med frisk kokos? Det er jo en hel del saftigere end kokos mel.. Tænker at det er der fejlen er.. Men kom endelig frisk med flere ideer til retter med frisk kokos, for hold da op hvor er det lækkert!
Anne au Chocolat skriver
Kære Iben
Det lyder underligt! Jeg er ked af, at opskriften ikke virkede for dig.
Jeg lavede den jo i Indien, men jeg var bare bevist om at måle nøje af, så tror ikke, at der er noget galt med opskriften. Og jeg brugte jo frisk kokos 🙂
Kh Anne
Mette skriver
Jeg havde samme problem som Iben -de første blev en omgang småkager.. Men så puttede jeg mere kokos (alm. Kokosmel) i og så blev de super gode! ☺
Louise skriver
Hvor meget skal blandingen varmes? Skal sukkeret smelte?
Vh louise