Mine nye favorit makroner er disse kokosmakroner, som er stjernesimple at lave og smager helt fantastisk. En klassisk kokosmakron med et genialt tvist af vanilje og syltet ingefær, hvis jeg selv skal sige det. De smager så godt og er så aromatiske, at det ikke er nødvendigt at dyppe deres bund i chokolade (hvem havde troet, at jeg ville skrive det?:)), men man kan selvfølgelig sagtens gøre det, hvis man har chokoladecravings. Jeg er helt sikker på, at både mørk chokolade og mælkechokolade ville klæde disse makroner mægtigt godt.
Jeg skal servere makronerne om lidt for min mødregruppe sammen med nybagte boller og bananpandekager til de mindste, når de kommer på besøg. Det bliver dejligt med et gensyn efter 3-4 måneder.
Kokosmakroner med vanilje og syltet ingefær
20 stk
130 g kokosmel
130 g sukker
2 æggehvider (ca. 65 g i alt)
50 g syltet ingefær, finthakket
Korn af 1/2 vaniljestang
Varm forsigtigt alle ingredienser i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Form makroner med fingrene eller brug to teskeer i stedet og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kokosmakroner ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne. Spis dem lune eller afkølet. Gerne med en god kop kaffe eller te til.
Ida skriver
Hej søde Anne
Tak for alle dine lækre opskrifter!
Jeg overvejer at bage disse kokosmakroner til fødselsdags-kagebord i næste weekend – hvor længe tror du de vil kunne holde sig lækre?
Tror du man kan bage dem et par dage i forvejen, eller vil det være synd?
Kærlig hilsen Ida
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Ida,
Tak for din dejlige hilsen <3
Du kan sagtens lave dem dagen før, men de tager vitterligt kun en halv time at lave 🙂
Kh Anne og rigtig god søndag
Elisabeth skriver
Ih altså, jeg elsker sådan nogle makroner! Det er en af min mormors go-to kager, så jeg har kastet dem i hovedet lige siden jeg var helt lille – dog ikke med ingefær, så det kan være at jeg skal prøve det i mit eget køkken! Tror ikke at jeg får mormor til at komme ingefær i hendes vel-øvede opskrift ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Det er så hyggeligt med søde kageminder fra barndommen <3
Synes bestemt, at du skal prøve at bage denne variant med ingefær!
Kh Anne
elizabeth jørgensen skriver
Jeg tilsætter også lidt revet marcipan og frisk ingefær.
Anne au Chocolat skriver
Kære Elizabeth,
Uhm det lyder lækkert!
Charlotte skriver
Hej
Hvordan laver man selv syltet ingefær 🙂 ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte,
Jeg plejer at købe det i supermarkedet 🙂