Mine nye favorit makroner er disse kokosmakroner, som er stjernesimple at lave og smager helt fantastisk. En klassisk kokosmakron med et genialt tvist af vanilje og syltet ingefær, hvis jeg selv skal sige det. De smager så godt og er så aromatiske, at det ikke er nødvendigt at dyppe deres bund i chokolade (hvem havde troet, at jeg ville skrive det?:)), men man kan selvfølgelig sagtens gøre det, hvis man har chokoladecravings. Jeg er helt sikker på, at både mørk chokolade og mælkechokolade ville klæde disse makroner mægtigt godt.
Jeg skal servere makronerne om lidt for min mødregruppe sammen med nybagte boller og bananpandekager til de mindste, når de kommer på besøg. Det bliver dejligt med et gensyn efter 3-4 måneder.
Kokosmakroner med vanilje og syltet ingefær
20 stk
130 g kokosmel
130 g sukker
2 æggehvider (ca. 65 g i alt)
50 g syltet ingefær, finthakket
Korn af 1/2 vaniljestang
Varm forsigtigt alle ingredienser i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Form makroner med fingrene eller brug to teskeer i stedet og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kokosmakroner ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne. Spis dem lune eller afkølet. Gerne med en god kop kaffe eller te til.


