E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokosmakroner med vanilje og syltet ingefær

30. oktober 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

kokosmakroner-3

Mine nye favorit makroner er disse kokosmakroner, som er stjernesimple at lave og smager helt fantastisk. En klassisk kokosmakron med et genialt tvist af vanilje og syltet ingefær, hvis jeg selv skal sige det. De smager så godt og er så aromatiske, at det ikke er nødvendigt at dyppe deres bund i chokolade (hvem havde troet, at jeg ville skrive det?:)), men man kan selvfølgelig sagtens gøre det, hvis man har chokoladecravings. Jeg er helt sikker på, at både mørk chokolade og mælkechokolade ville klæde disse makroner mægtigt godt.

Jeg skal servere makronerne om lidt for min mødregruppe sammen med nybagte boller og bananpandekager til de mindste, når de kommer på besøg. Det bliver dejligt med et gensyn efter 3-4 måneder.

Kokosmakroner med vanilje og syltet ingefær
20 stk

130 g kokosmel
130 g sukker
2 æggehvider (ca. 65 g i alt)
50 g syltet ingefær, finthakket
Korn af 1/2 vaniljestang

Varm forsigtigt alle ingredienser i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Form makroner med fingrene eller brug to teskeer i stedet og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kokosmakroner ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne. Spis dem lune eller afkølet. Gerne med en god kop kaffe eller te til.

kokosmakroner-2 kokosmakroner

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mette Blomsterbergs lækre kager
Next Post: Coconut macaroons with vanilla and stem ginger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    30. oktober 2016 kl. 08:21

    Hej søde Anne
    Tak for alle dine lækre opskrifter!
    Jeg overvejer at bage disse kokosmakroner til fødselsdags-kagebord i næste weekend – hvor længe tror du de vil kunne holde sig lækre?
    Tror du man kan bage dem et par dage i forvejen, eller vil det være synd?

    Kærlig hilsen Ida

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. oktober 2016 kl. 09:27

    Kære søde Ida,
    Tak for din dejlige hilsen <3
    Du kan sagtens lave dem dagen før, men de tager vitterligt kun en halv time at lave 🙂
    Kh Anne og rigtig god søndag

  3. Elisabeth skriver

    30. oktober 2016 kl. 12:34

    Ih altså, jeg elsker sådan nogle makroner! Det er en af min mormors go-to kager, så jeg har kastet dem i hovedet lige siden jeg var helt lille – dog ikke med ingefær, så det kan være at jeg skal prøve det i mit eget køkken! Tror ikke at jeg får mormor til at komme ingefær i hendes vel-øvede opskrift ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. oktober 2016 kl. 20:29

    Kære Elisabeth,
    Det er så hyggeligt med søde kageminder fra barndommen <3
    Synes bestemt, at du skal prøve at bage denne variant med ingefær!
    Kh Anne

  5. elizabeth jørgensen skriver

    31. oktober 2016 kl. 07:23

    Jeg tilsætter også lidt revet marcipan og frisk ingefær.

  6. Anne au Chocolat skriver

    31. oktober 2016 kl. 08:57

    Kære Elizabeth,
    Uhm det lyder lækkert!

  7. Charlotte skriver

    30. marts 2017 kl. 17:27

    Hej
    Hvordan laver man selv syltet ingefær 🙂 ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:00

    Kære Charlotte,
    Jeg plejer at købe det i supermarkedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap