E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mette Blomsterbergs lækre kager

29. oktober 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

blomsterberg-3
I går formiddags besøgte jeg for første gang Mette Blomsterbergs café i Lyngby. Jeg mødtes med min gamle kollega Mette (ikke Blomsterberg:)) fra Chokolade Compagniet, som nu er ansat som projektchef hos Mette Blomsterberg, og det var et hyggeligt gensyn. Så snart jeg trådte ind i caféen, blev jeg mødt af den lækreste duft af helt nybagte, smørrige croissanter. Sådan en blev jeg bare nødt til at smage sammen med en dejlig cappuccino. Jeg valgte en chokolade croissant, og hold nu op hvor er det en magisk smagsoplevelse at spise sådan en direkte fra ovnen <3

Mens vi sad og snakkede, kom der masser af fredagsgæster i caféen, som skulle have en croissant og en kop kaffe, et stykke formiddagskage, brunch eller en tidlig bid frokost, og alt hvad der blev serveret så vildt indbydende ud. Jeg havde lyst til at smage det hele.

Inden jeg vendte snuden mod Trekroner igen, fik jeg disse fire kager med hjem og følte mig som den heldigste kartoffel.
Den runde kage forrest til højre hedder Hindbær chok, og den delte jeg med Christian og Kaj til dessert fredag aften. Super velsmagende og interessant kage med en mørk mørdej med malt, Sarah Bernhard creme smagt til med ingefær samt en koncentreret hindbær creme, som var fint pyntet af med chokolade, friske hindbær og lidt saltkaramel. Vi var alle begejstret – og Kaj sagde “Mmm Mmm” til hver en mundfuld.

De tre andre kager delte jeg om eftermiddagen med to søde næsten-naboer og nu også veninder her fra rækkehusene i Trekroner. De er begge på barsel, og vi mødes en gang i mellem til lidt kaffe og kage. Vi delte kagerne, så vi kunne smage et stykke af dem alle hver. Den lille citron marengs tærte var helt perfekt – syrlig sød og lidt skarp citroncreme bagt i en smørsprød mørdejsbund og med en lækker marengs på toppen. Derefter nød vi Mango-havtorn lagkagen, som bestod af en intens trøffelbund, et friskt mangoindlæg, en cremet citron-lime mousse samt havtorn glaze med et marengskys på toppen. Og så sluttede vi af med chokoladetærten, som også bød på en dejlig sprød mørdejsbund og så en cremet chokoflan, en mexicansk chokolade mousse samt en aromatisk kaffe Sarah Bernhard creme, som var pyntet med en chokoladekugle med hindbærcoulis indeni. Den gik rent ind i chokoladehjertet!

Har I smagt nogle af Mette Blomsterbergs kager?

Ha’ en dejlig weekend!

blomsterberg-2

blomsterberg-4

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Morgengrød med hindbær, peanut butter og chokolade
Next Post: Kokosmakroner med vanilje og syltet ingefær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Conny Laursen skriver

    29. oktober 2016 kl. 11:48

    Hej Anne… Det lyder vel nok lækkert.. Jeg har et par gange besøgt cafeen i Lyngby, så dejlig en duft og stemning, man bliver mødt af, jeg har nydt morgenkaffe og nybagte lune boller og hjemmelavet syltetøj, fantastisk…. Må vist snart derud igen…. De bedste hilsener Conny..

  2. Elisabeth skriver

    29. oktober 2016 kl. 13:48

    Jeg har prøvet at spise hos Blomsterbergs i Lyngby, hvor jeg også fik mango- og havtornkagen. Men jeg må sige, at jeg var skuffet over den! Næsten ingen smag og aaalt for meget gelatine. Til gengæld købte jeg også noget så simpelt som en kanelsnegl og dén var bare toppen! Den smagte nærmest af brunsviger, som jeg eeelsker!

  3. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2016 kl. 14:29

    Kære Conny,
    Hvor lyder det bare som nogle dejlige besøg 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2016 kl. 14:30

    Kære Elisabeth,
    Det lyder ikke som den rareste oplevelse så. Jeg syntes nu, at kagen sad lige i skabet både mht. smag og konsistens, så måske de har justeret lidt på den? 🙂
    Uhm det lyder nu også som en dejlig kanelsnegl.
    God lørdag.
    Kh Anne

  5. Anne-Marie skriver

    2. november 2016 kl. 20:03

    Min søde søster købte kager med derfra til min fødselsdag for nogle år siden. Det var en kæmpe lækker overraskelse. Vi fik Sarah Bernard og en citronkage. Man bliver let kritisk, når man selv bager med gode ingredienser, men jeg synes nu det var godt i forhold til andre bagere.

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2016 kl. 09:07

    Kære Anne-Marie,
    Sådan har jeg det også mange gange med kager, som ikke er “hjemmebagt”, men synes også, at Blomsterbergs kager var super gode!
    Kh Anne

  7. Mette Voss Kjærgaard skriver

    19. november 2016 kl. 11:51

    Tusind tak for besøget Anne.
    Godt at se dig og skønt at du synes om kagerne 🙂
    Knus
    Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap