De sidste par uger har jeg flere gange drømt om saftige, let sprøde stykker af kransekage med masser af marcipansmag, og nu er jeg kommet i tanke om, at jeg aldrig fik delt opskriften på disse lækre kransekagestykker med jer sidste år. Kæmpe fejl!
De er jo perfekte til nytår, men jeg tænker også at lave nogle her i november eller starten af december. Bare fordi. Og hvis man laver en stor portion og har plads i fryseren, kan man med fordel fryse nogle af kransekagerne ned til nytår og krydse det af listen allerede. Kransekage har nemlig rigtig godt af at blive frosset ned, mener mange, og jeg er helt enig. Så skal den bare tages ud inden servering og pyntes. Det er da et smart trick ♥
Kransekagestykker
17 stk
Kransekage:
300 g marcipan
70 g flormelis
25 g pasteuriseret æggehvide
Glasur:
ca. 75 g sigtet flormelis
30 g pasteuriseret æggehvide
Bland marcipan med flormelis og tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Stil gerne kransekagemassen på køl i et par timer. Den er nemmere at arbejde med, når den er helt kold. Form 17 brød à 22 g og bag ved 190 grader varmluft i 10-13 minutter til de er gyldne. (Man kan også trille lange stænger i den klassiske form og så skære ud). Rør glasur sammen af flormelis og æggehvide og sprøjt på stykkerne.
Skriv et svar