E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

At udvide horisonterne i det nære

17. november 2018 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Da vi for knap to et halvt år siden flyttede til Trekroner, fandt vi ud af, at jeg var gravid med lillebror Emil i maven. Præcis samtidig havde jeg taget springet ud i livet som selvstændig på fuldtid, og da Emil kom til verden, tog min mand hele barslen. Jeg arbejdede hjemmefra (og i et meget lavt gear i starten), så det gav os en mulighed for at være sammen, bygge en hverdag op på en mere fleksibel måde, end vi hidtil havde været vant til. Og ikke mindst fik vi meget mere tid sammen. Alle fire. Det var virkelig godt for os som familie.

Nu har jeg arbejdet som fuldtidsselvstændig siden sommeren 2016, og jeg har elsket friheden og fleksibiliteten og at være min egen chef på mange punkter, men jeg er blevet klar til at udvide arbejdshorisonterne, være en del af et team igen (jeg har i den grad savnet kolleger!!!) og generelt at lave noget mere end blot mine egne ting.

Da vi flyttede til Trekroner, lærte vi straks den lokale Café Freunde at kende, som ligger fem minutter til fods fra vores rækkehus, og vi har brugt den flittigt lige siden til brunch, frokost, kaffe og kage (se lige de lækkerier på billedet!). Og at man kan hente maden som take-away har reddet maaaange aftensmadsituationer herhjemme.

Og nu er jeg så heldig, at Café Freunde er blevet min arbejdsplads, da jeg pr. 1. november er blevet ansat på deltid i deres team, hvor jeg skal arbejde med kommunikation, kagekreativ sparring og meget andet hen ad vejen. Det er stadig helt nyt, og jeg skal lige lande i jobbet, men jeg kan allerede mærke, hvor godt det bliver, og jeg er simpelthen så stolt af at være en del af så inspirerende og dygtig en flok af stjernesøde kolleger.

Jeg kommer fortsat til at lave Anne Au Chocolat opgaver ved siden af, og jeg har et par spændende samarbejder i støbeskeen til 2019, som jeg glæder mig til at dele med jer.

Det var lige et lille pip fra mig med en status, og om et par dage deler jeg også en opskrift igen. Men indtil da vil jeg også lige fortælle, at jeg har samlet alle mine juleopskrifter her. Jeg er allerede i jule(kagebage)humør ♥

God weekend her fra Trekroner!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sprøde og chewy müslibarer
Next Post: Kransekagestykker til nytår (eller bare en dag i november) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    17. november 2018 kl. 17:35

    Eeej, jeg elsker Freunde, og kom der en del, da jeg jeg læste!
    Held og lykke med fremtiden!

  2. Julie skriver

    17. november 2018 kl. 19:51

    Ih, tillykke med det! Håber på mere kagebord på Freunde!

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2018 kl. 11:41

    Kære Louise,
    Hvor dejligt at høre! Hvis du spotter mig i caféen en dag, så tøv ikke med at sige hej 🙂 Og tusind tak!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2018 kl. 11:42

    Tusind tusind tak Julie! Du kan tro, at der kommer mere kagebord.. ude på Café Ragnarock by Freunde 🙂

  5. Vibeke Rasmussen skriver

    18. november 2018 kl. 19:00

    Tillykke med jobbet .
    Café Freunde er et hyggeligt sted, som serverer mange lækkerier

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2018 kl. 20:40

    Kære Vibeke,
    Tusind tak 🙂 Jeg er helt enig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap