E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sprøde og chewy müslibarer

8. november 2018 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Super simple, sprøde og chewy müslibarer, som er geniale til madpakken, at have med på farten generelt eller bare at hapse derhjemme. Mange opskrifter på müslibarer laves uden ovn. Disse müslibarer får dog en lille tur i ovnen, og det er selvfølgelig et trin ekstra i opskriften, men til gengæld kvitteres der med den absolut skønneste sprødhed, som er det perfekte modspil til de chewy rosiner (som forbliver dejligt søde under bagningens lave temperaturer)

Drizzle gerne lidt chokolade på toppen. Jeg har brugt Valrhonas “jordbær chokolade“, men alle slags gode chokolader er med garanti fine!

Müslibarer
12 stk

100 g honning
40 g smør
55 g hasselnødder
55 g mandler
120 g havregryn
1 nip salt
1/4 tsk kanel (kan udelades)
20 g sesamfrø
10 g birkes
50 g rosiner

Evt. chokolade til at dyppe i/drizzle over

Smelt honning og smør sammen i en gryde. Hak i mellem tiden hasselnødder og mandler fint (i hånden eller i en foodprocessor) og kom dem i en skål sammen med havregryn, salt, kanel, sesamfrø, birkes og rosiner. Tilsæt den varme blanding af honning og smør og rør godt rundt. Kom müsliblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og brug evt. bunden af et glas eller skål til at udjævne laget lige tykt over det hele og pres godt sammen. Lad den sætte sig i køleskabet i 1 time og skær derefter ud i müslibarer. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 30 minutter i ovnen. Køl helt af opbevar dem i en lufttæt beholder.


Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Mandelkage med kardemomme og brombærsylt
Next Post: At udvide horisonterne i det nære »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe Poulsen skriver

    13. november 2018 kl. 10:45

    De ser vildt lækre ud.
    Når du skriver, at du skærer dem ud og bager dem, tager du dem så ud af formen og sætter på en bageplade enkeltvist inden de kommer i ovnen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2018 kl. 20:26

    Kære Signe
    Tak for det skarpe øje og det gode spørgsmål 🙂 Du har gættet helt rigtigt, og jeg har netop tilføjet den ekstra info, som jo er meget væsentlig for opskriften.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Müslibatoonid | Cook the day away! siger:
    21. december 2018 kl. 21:10

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap