Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Sprøde og chewy müslibarer

8. november 2018 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Super simple, sprøde og chewy müslibarer, som er geniale til madpakken, at have med på farten generelt eller bare at hapse derhjemme. Mange opskrifter på müslibarer laves uden ovn. Disse müslibarer får dog en lille tur i ovnen, og det er selvfølgelig et trin ekstra i opskriften, men til gengæld kvitteres der med den absolut skønneste sprødhed, som er det perfekte modspil til de chewy rosiner (som forbliver dejligt søde under bagningens lave temperaturer)

Drizzle gerne lidt chokolade på toppen. Jeg har brugt Valrhonas “jordbær chokolade“, men alle slags gode chokolader er med garanti fine!

Müslibarer
12 stk

100 g honning
40 g smør
55 g hasselnødder
55 g mandler
120 g havregryn
1 nip salt
1/4 tsk kanel (kan udelades)
20 g sesamfrø
10 g birkes
50 g rosiner

Evt. chokolade til at dyppe i/drizzle over

Smelt honning og smør sammen i en gryde. Hak i mellem tiden hasselnødder og mandler fint (i hånden eller i en foodprocessor) og kom dem i en skål sammen med havregryn, salt, kanel, sesamfrø, birkes og rosiner. Tilsæt den varme blanding af honning og smør og rør godt rundt. Kom müsliblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og brug evt. bunden af et glas eller skål til at udjævne laget lige tykt over det hele og pres godt sammen. Lad den sætte sig i køleskabet i 1 time og skær derefter ud i müslibarer. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 30 minutter i ovnen. Køl helt af opbevar dem i en lufttæt beholder.


Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Mandelkage med kardemomme og brombærsylt
Next Post: At udvide horisonterne i det nære »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe Poulsen skriver

    13. november 2018 kl. 10:45

    De ser vildt lækre ud.
    Når du skriver, at du skærer dem ud og bager dem, tager du dem så ud af formen og sætter på en bageplade enkeltvist inden de kommer i ovnen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2018 kl. 20:26

    Kære Signe
    Tak for det skarpe øje og det gode spørgsmål 🙂 Du har gættet helt rigtigt, og jeg har netop tilføjet den ekstra info, som jo er meget væsentlig for opskriften.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Müslibatoonid | Cook the day away! siger:
    21. december 2018 kl. 21:10

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap