E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med kardemomme og brombærsylt

3. november 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Efterårshyggelig, simpel dessertkage med brombærsylt og letpisket flødeskum og lidt chokoladeperler. Den er saftig, aromatisk og glutenfri – og inspireret af en kage min mor har serveret for mig. Jeg elsker kardemomme, men hvis man ikke er fan, kan man eventuelt tilsætte fintrevet skal af en halv øko citron i stedet. Eller appelsin.

God lørdag aften og weekend:)

Mandelkage med kardemomme og brombærsylt
8 personer

200 g mandler
200 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kardedomme
1 nip salt

Brombærsylt:
250 g brombær, friske eller frosne
125 g sukker

Piskefløde
Chokoladeperler

Mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rist mandlerne i ovnen i 10 min. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æg og sukker let sammen med et piskeris og vend mandelmel, bagepulver, kardemomme og salt i. Hæld kagedejen i en brødform (ca. 1,5 l) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 50 minutter. Køl af i formen. 

Brombærsylt:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring i kog under omrøring. Lad det småsimre i ca. 5 minutter.

Server kagen med brombærsylt, letpisket flødeskum og gerne lidt chokoladeperler også.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladekage med brun farin og Amber ganache
Next Post: Sprøde og chewy müslibarer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Søndag morgen - en favorit tid på ugen ☕️🤍✨
Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap