Denne citruslækre lime ricotta kage med birkes er en videreudvikling af min citron ricotta kage, og jeg er ellevild med kombinationen af lime og birkes og den saftighed, ricottaen byder på. Lige hvad man trænger til på en iskold og snedækket onsdag med udsigten til Trump som USAs præsident de næste fire år, hvilket slet ikke er til bære!
Nyd gerne kagen helt friskbagt sammen med en god kop te. Perfekt, velsmagende hygge.
Lime ricotta kage med birkes
8-10 personer
125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 2 øko limes
1 tsk bagepulver
175 g mel
2 spsk blå birkes
Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1-2 limes
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk derefter ricotta og limeskal i. Vend mel, bagepulver og birkes i og tilsæt tilsidst det smeltede smør ad flere omgange under omrøring. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen. Riv til sidst lidt ekstra limeskal på toppen.
Astrid skriver
Kære Anne
Er det muligt at undlade Ricotta ost i denne kage, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂
Astrid skriver
Kære Anne
Er det muligt at undlade at putte Ricotta i, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Jeg synes helt klart, at ricotta ville være bedst. Men jeg tænker, at enten yoghurt, skyr eller creme fraiche vil kunne erstatte ricottaen.
Kh Anne
Camilla skriver
Hvordan tror du, at marscapone vil fungere i stedet for ricotta? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Jeg tror, at yoghurt ville fungere bedre, da mascarponen er ret fed i det. Men synes alligevel sagtens, at du kan prøve 🙂
Kh Anne
Camilla skriver
Hvordan tror du, at marscarpone vil fungere i stedet for ricotta?
Camilla skriver
Mange tak! Jeg var nemlig en total hat, da jeg var i Netto, og kom til at smide marscapone i kurven i stedet for ricotta. he he. 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Glæder mig til at høre om resultatet 🙂
Joan skriver
Kære Anne
Jeg bagte din citron-ricotta kage sidste weekend og puttede en håndfuld revet marcipan og en håndfuld gode hvide chokoladeknapper i til sidst. Kan stort anbefales!
J
Anne au Chocolat skriver
Kære Joan,
Mums det lyder fantastisk 🙂
Det må jeg prøve!
God weekend.
Kh Anne