E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Lime ricotta kage med birkes

9. november 2016 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

dsc_0056

Denne citruslækre lime ricotta kage med birkes er en videreudvikling af min citron ricotta kage, og jeg er ellevild med kombinationen af lime og birkes og den saftighed, ricottaen byder på. Lige hvad man trænger til på en iskold og snedækket onsdag med udsigten til Trump som USAs præsident de næste fire år, hvilket slet ikke er til bære!

Nyd gerne kagen helt friskbagt sammen med en god kop te. Perfekt, velsmagende hygge.

Lime ricotta kage med birkes
8-10 personer

125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 2 øko limes
1 tsk bagepulver
175 g mel
2 spsk blå birkes

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1-2 limes

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk derefter ricotta og limeskal i. Vend mel, bagepulver og birkes i og tilsæt tilsidst det smeltede smør ad flere omgange under omrøring. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen. Riv til sidst lidt ekstra limeskal på toppen.

dsc_0063

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade cookies og SKAM
Next Post: Lime ricotta cake with poppy seeds »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:11

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade Ricotta ost i denne kage, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  2. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:12

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade at putte Ricotta i, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2016 kl. 15:07

    Kære Astrid,
    Jeg synes helt klart, at ricotta ville være bedst. Men jeg tænker, at enten yoghurt, skyr eller creme fraiche vil kunne erstatte ricottaen.
    Kh Anne

  4. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 08:49

    Hvordan tror du, at marscapone vil fungere i stedet for ricotta? 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 10:15

    Kære Camilla,
    Jeg tror, at yoghurt ville fungere bedre, da mascarponen er ret fed i det. Men synes alligevel sagtens, at du kan prøve 🙂
    Kh Anne

  6. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:19

    Hvordan tror du, at marscarpone vil fungere i stedet for ricotta?

  7. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:21

    Mange tak! Jeg var nemlig en total hat, da jeg var i Netto, og kom til at smide marscapone i kurven i stedet for ricotta. he he. 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 11:46

    Kære Camilla,
    Glæder mig til at høre om resultatet 🙂

  9. Joan skriver

    11. november 2016 kl. 12:54

    Kære Anne

    Jeg bagte din citron-ricotta kage sidste weekend og puttede en håndfuld revet marcipan og en håndfuld gode hvide chokoladeknapper i til sidst. Kan stort anbefales!

    J

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2016 kl. 20:12

    Kære Joan,
    Mums det lyder fantastisk 🙂
    Det må jeg prøve!
    God weekend.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap