E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lime ricotta kage med birkes

9. november 2016 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

dsc_0056

Denne citruslækre lime ricotta kage med birkes er en videreudvikling af min citron ricotta kage, og jeg er ellevild med kombinationen af lime og birkes og den saftighed, ricottaen byder på. Lige hvad man trænger til på en iskold og snedækket onsdag med udsigten til Trump som USAs præsident de næste fire år, hvilket slet ikke er til bære!

Nyd gerne kagen helt friskbagt sammen med en god kop te. Perfekt, velsmagende hygge.

Lime ricotta kage med birkes
8-10 personer

125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 2 øko limes
1 tsk bagepulver
175 g mel
2 spsk blå birkes

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1-2 limes

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk derefter ricotta og limeskal i. Vend mel, bagepulver og birkes i og tilsæt tilsidst det smeltede smør ad flere omgange under omrøring. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen. Riv til sidst lidt ekstra limeskal på toppen.

dsc_0063

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade cookies og SKAM
Next Post: Lime ricotta cake with poppy seeds »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:11

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade Ricotta ost i denne kage, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  2. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:12

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade at putte Ricotta i, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2016 kl. 15:07

    Kære Astrid,
    Jeg synes helt klart, at ricotta ville være bedst. Men jeg tænker, at enten yoghurt, skyr eller creme fraiche vil kunne erstatte ricottaen.
    Kh Anne

  4. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 08:49

    Hvordan tror du, at marscapone vil fungere i stedet for ricotta? 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 10:15

    Kære Camilla,
    Jeg tror, at yoghurt ville fungere bedre, da mascarponen er ret fed i det. Men synes alligevel sagtens, at du kan prøve 🙂
    Kh Anne

  6. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:19

    Hvordan tror du, at marscarpone vil fungere i stedet for ricotta?

  7. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:21

    Mange tak! Jeg var nemlig en total hat, da jeg var i Netto, og kom til at smide marscapone i kurven i stedet for ricotta. he he. 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 11:46

    Kære Camilla,
    Glæder mig til at høre om resultatet 🙂

  9. Joan skriver

    11. november 2016 kl. 12:54

    Kære Anne

    Jeg bagte din citron-ricotta kage sidste weekend og puttede en håndfuld revet marcipan og en håndfuld gode hvide chokoladeknapper i til sidst. Kan stort anbefales!

    J

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2016 kl. 20:12

    Kære Joan,
    Mums det lyder fantastisk 🙂
    Det må jeg prøve!
    God weekend.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap