E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lime ricotta kage med birkes

9. november 2016 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

dsc_0056

Denne citruslækre lime ricotta kage med birkes er en videreudvikling af min citron ricotta kage, og jeg er ellevild med kombinationen af lime og birkes og den saftighed, ricottaen byder på. Lige hvad man trænger til på en iskold og snedækket onsdag med udsigten til Trump som USAs præsident de næste fire år, hvilket slet ikke er til bære!

Nyd gerne kagen helt friskbagt sammen med en god kop te. Perfekt, velsmagende hygge.

Lime ricotta kage med birkes
8-10 personer

125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 2 øko limes
1 tsk bagepulver
175 g mel
2 spsk blå birkes

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1-2 limes

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk derefter ricotta og limeskal i. Vend mel, bagepulver og birkes i og tilsæt tilsidst det smeltede smør ad flere omgange under omrøring. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen. Riv til sidst lidt ekstra limeskal på toppen.

dsc_0063

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade cookies og SKAM
Next Post: Lime ricotta cake with poppy seeds »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:11

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade Ricotta ost i denne kage, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  2. Astrid skriver

    9. november 2016 kl. 11:12

    Kære Anne

    Er det muligt at undlade at putte Ricotta i, og har du et forslag til, hvad man ellers kunne putte i? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2016 kl. 15:07

    Kære Astrid,
    Jeg synes helt klart, at ricotta ville være bedst. Men jeg tænker, at enten yoghurt, skyr eller creme fraiche vil kunne erstatte ricottaen.
    Kh Anne

  4. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 08:49

    Hvordan tror du, at marscapone vil fungere i stedet for ricotta? 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 10:15

    Kære Camilla,
    Jeg tror, at yoghurt ville fungere bedre, da mascarponen er ret fed i det. Men synes alligevel sagtens, at du kan prøve 🙂
    Kh Anne

  6. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:19

    Hvordan tror du, at marscarpone vil fungere i stedet for ricotta?

  7. Camilla skriver

    10. november 2016 kl. 10:21

    Mange tak! Jeg var nemlig en total hat, da jeg var i Netto, og kom til at smide marscapone i kurven i stedet for ricotta. he he. 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 11:46

    Kære Camilla,
    Glæder mig til at høre om resultatet 🙂

  9. Joan skriver

    11. november 2016 kl. 12:54

    Kære Anne

    Jeg bagte din citron-ricotta kage sidste weekend og puttede en håndfuld revet marcipan og en håndfuld gode hvide chokoladeknapper i til sidst. Kan stort anbefales!

    J

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2016 kl. 20:12

    Kære Joan,
    Mums det lyder fantastisk 🙂
    Det må jeg prøve!
    God weekend.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap