For et par uger siden snakkede jeg om øko-limes med søde Nadia, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg nogle år tilbage med jævne mellemrum lavede en kage med lime, hvid chokolade og hasselnødder. Den var virkelig god! Da jeg endnu ikke har fået pakket helt ud efter mit ophold i Paris (jeg har kun taget de vigtigste kogebøger frem, samt ismaskinen og mit (kage)grej – simple living!), havde jeg ikke lige opskriften på kagen ved hånden. Men så lavede jeg da bare min egen! En slags pund-til-pund-kage med lidt mindre sukker i og så den dejligste grofthakkede hvide valrhona, nødder og skal af lime. Den nybagte kage overhældes med en lækker frisk sirup af lime. Den er tæt på at være en yndlingskage – blød, sprød, sød, syrlig og let bitter. Og hvad folk end måtte tro, så_elsker_jeg_hvid chokolade, men det skal være Ivoire fra Valrhona!
Opskriften lyder:
250 g smør, blødt
210 g sukker
4 æg
250 g mel
150 g hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona, hakket
100 g hasselnødder, hakket
2 øko-limes, revet skal af
Sirup:
90 g sukker
2 øko-limes, saft af
Pisk smør og sukker sammen i en skål til en cremet og let luftig konsistens, tilsæt derefter æggene et ad gangen og rør mel i. Vend til sidst hvid chokolade, nødder og limeskal i. Bag i en rund form (ca.22 i diameter) foret med bagepapir i ca. 45 min ved 175 grader varmluft.
Til siruppen koges limesaft og sukker sammen i et par minutter. That’s it. Hæld den lune sirup over den lune kage.
Forresten anbefaler jeg alle folk at investere i et (eller flere!) Microplane rivejern. Se hvor fin limeskallen bliver.
Katrine Folmann skriver
Min mand er konditor hos HKH Kronprins Frederik, og jeg sværger det her er den bedste kage jeg nogensinde har smagt!
Ps: Er altså faktisk næsten bedre dagen efter hvor den rigtig har trukket!
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Wauw sikke et kompliment 🙂
Kh Anne
Charlotte Poulsen skriver
Hej Anne
Tak for denne opskrift. Jeg bagte kagen til mine kollegaer på min 50-års fødselsdag. Superlækker kage. Nu vil jeg bage kagen igen og jeg ser at du egentlig er inspireret af en gammel opskrift. Har du fået pakket ud, (siden 2011 hehe) så du måske vil dele den oprindelige opskrift med os?
Venlig hilsen Charlotte
Lotte Christensen skriver
Kagen er pyntet med nødder, lime og chokolade . Er det noget man pynter med til sidst og er det noget man skal beregne udover hvad der står i opskriften ? Jeg mangler lidt en beskrivelse af pynten.
Med venlig hilsen
Lotte
Maria skriver
Hej Anne
Hvor ser denne kage bare lækker ud! Den vil jeg meget gerne prøve at lave, men kan det være rigtigt at der ikke skal noget i, der får den til at hæve?
Mange hilsner Maria
Katrine skriver
Fantastisk kage! Dog med citron og mandler i stedet for lime og hasselnødder. Min søster bagte den til fødselsdag – formen blev slikket ren for rester – alle var vilde med den. Hun bagte den dagen før og kan afsløre at så er den faktisk endnu bedre, hun har prøvet både på nybagt og dagen efter. Det er som om siruppen trænger sådan godt og grundigt ind i kagen og gør den tung og saftig – uden at være klæg. Selv min ikke-kagespisende-gourmet-kokke-kæreste roste den til skyerne. Det er så meget min nye yndlingskage! Må prøve den med lime også – tænk hvor smukt det vil være med en grøn og gul kage ved siden af hinanden. Forresten kom jeg citronstrimler lavet med microplane med da jeg kogte siruppen. Jeg siede dem fra og har nu de skønneste gule strimler til pynt.
S skriver
Hej Anne
Tror du, at kagen ville kunne fryses ned og stadig være lige så lækker, når den er tøet op? Pynten kunne selvfølgelig komme på til sidst. Og hvor mange personer er opskriften beregnet til? Jeg har i øvrigt lavet kagen før – virkelig god.
Kh S
Anne au Chocolat skriver
Kære S,
Den kan sagtens fryses ned ja! Der er vel til en 10-12 personer alt efter kagelysten 🙂
Kh Anne
mia skriver
altså bare en fantastisk dejlig kage
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak Mia!
Sidsel Beier-Nielsen skriver
Skal den opbevares overdækket på køl natten over eller ved stuetemperatur?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sidsel,
Du kan gøre begge dele!
Kh Anne
Ps. Den kan også sagtens spises med det samme!
Sarah skriver
Kan kagen laves ydem nødder? 😊
Sandra skriver
Hej
Kan man putte en creme cheese frosting på?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Yes sagtens!!!