For et par uger siden snakkede jeg om øko-limes med søde Nadia, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg nogle år tilbage med jævne mellemrum lavede en kage med lime, hvid chokolade og hasselnødder. Den var virkelig god! Da jeg endnu ikke har fået pakket helt ud efter mit ophold i Paris (jeg har kun taget de vigtigste kogebøger frem, samt ismaskinen og mit (kage)grej – simple living!), havde jeg ikke lige opskriften på kagen ved hånden. Men så lavede jeg da bare min egen! En slags pund-til-pund-kage med lidt mindre sukker i og så den dejligste grofthakkede hvide valrhona, nødder og skal af lime. Den nybagte kage overhældes med en lækker frisk sirup af lime. Den er tæt på at være en yndlingskage – blød, sprød, sød, syrlig og let bitter. Og hvad folk end måtte tro, så_elsker_jeg_hvid chokolade, men det skal være Ivoire fra Valrhona!
Opskriften lyder:
250 g smør, blødt
210 g sukker
4 æg
250 g mel
150 g hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona, hakket
100 g hasselnødder, hakket
2 øko-limes, revet skal af
Sirup:
90 g sukker
2 øko-limes, saft af
Pisk smør og sukker sammen i en skål til en cremet og let luftig konsistens, tilsæt derefter æggene et ad gangen og rør mel i. Vend til sidst hvid chokolade, nødder og limeskal i. Bag i en rund form (ca.22 i diameter) foret med bagepapir i ca. 45 min ved 175 grader varmluft.
Til siruppen koges limesaft og sukker sammen i et par minutter. That’s it. Hæld den lune sirup over den lune kage.
Forresten anbefaler jeg alle folk at investere i et (eller flere!) Microplane rivejern. Se hvor fin limeskallen bliver.
Min liste over kageopskrifter, jeg godt vil prøve, er alenlang – og nu er der lige kommet en mere på! Den ser virkelig lækker ud – og så er ingredienserne lige mig 🙂
Hvor ser den bare helt fortryllende ud!
Sikke en flot kage – jeg elsker kage med syre til at opveje sukker og fedme, lækkert!
🙂 C.
Kære Anne
Sikke en smuk kage. Det ser virkeligt dekorativt ud med nødder og grønt på toppen. Den minder mig en smule om en citronkage, jeg har bagt, da jeg testede bryllupskager – her hældtes der også citronsirup over, hvilket gav den lækreste, saftige kage. Din ser endnu bedre ud. Glæder mig til at se dig snart.
Kh Nadia
Dén er jeg nød til, at prøve af! NOVRA, den ser god ud.
Kære Piskeriset!
Det var virkelig også lækker 🙂 Prøv den…
Kære Kristina
Tak skal du have! Vi ses snart 🙂
Kære Nadia
Citrusfrugter og kager passer vidunderligt sammen ja! Og syrlige sirupper, nam nam! Glæder mig også til at se dig!
Kære Carla
Det er nemlig skønt med noget syrligt sammen med alt det søde! Især et godt modstykke til den hvide chokolade!
Kære Nada Cay
Ja så er der vist ikke andet for at gå på jagt efter noget god hvid chokolade og et par øko-limes 🙂
NÅR du åbner konditori, så bliver jeg stamgæst! 😀 Tak for en herlig og mundvandsfremkaldende blog.
Kære Laura
Hvor er du sød! 🙂
Ja så kom der også en kage mere på min ‘kager jeg skal prøve at bage’ – liste og i lighed med Piskeriset, så er min også ved at være meget lang. MUMS den ser skøn ud!
Hmm…den har jeg prøvet at gøre og den er blevet SÅ lækkert! 🙂
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150118077779269&set=a.103058779268.88480.765524268&theater
Tak for opskriften!
Kære Mariana
Det er mig, som takker! Jeg elsker at du linker til dit eget billede <3
Kh Anne
Da jeg først havde set denne kage, kunne jeg slet ikke få den ud af hovedet – den måtte bare prøves. Og sikke en kage – den har bare det hele, fantastisk smagskombination og så smuk at se på og utrolig let at lave. Den røg lige ind på min favoritliste. 1000 tak for opskriften.
Hilsen Helle
Hej Anne!
Jeg har planer om at bage blandt andet denne kage og din rabarberkage (den nye) til et større kage-orgie, så jeg vil høre, om de begge kan laves dagen før og stadig være lækre?
Venlig hilsen en navnesøster 🙂
Hej Navnesøs 🙂
Det lyder dejligt med kage-orgie! Jeg synes nu, at kagerne er bedst på dagen. Men min chokoladekage og brownies har eksempelvis bedst af at blive bagt dagen før!
Kh Anne
Hej Anne.
Jeg bliver nødt til at skrive med det samme. Jeg har lige bagt denne FANTASTISKE limekage. Jeg har kun lige sat tænderne i den første bid, før jeg kan konkludere, at det er den bedste kage jeg NOGENSINDE har bagt. Så måtte jeg jo gribe computeren og skrive en tak med det samme – tak for denne lækre opskrift! Jeg vil lave et blogindlæg om den snarest 🙂
Hilsen B&B
Kære B&B
Det glæder mig at høre 🙂
Jeg har bagt kagen to gange nu, og den er helt fantastisk! Jeg kan se, at du tidligere har svaret, at den bør bages samme dag, som den skal spises. Hvis man nu alligevel er nødt til at bage den dagen før, venter man vel med at hælde sirup på til lidt før servering, ik?
Mange hilsner
Kære Ida,
Jeg vil nok hælde siruppen på når den er nybagt! Så trænger siruppen nemmere ned i kagen 🙂
Kh Anne
Nu skal jeg til at bage dette vidunder for tredje gang, jeg kan simpelthen ikke lade være – den er så lækker:)
Jay, hvor lyder det dejligt! Det gad jeg godt skulle lige nu, kære Maria 🙂
Mmmm Anne, lavede denne kage igår aftes, hvor er den lækker. Perfekt til at få de sidste tømmermænd skræmt væk 🙂
Kære Maiken
Dejligt at du synes om limekagen. Jeg skal også snart lave den igen – den er jo også ret himmelsk 🙂
Havde mega meget lyst til kage idag, så kæresten og jeg biksede lige sådan en limekage sammen. Nam, det smagte godt! Det var lige hvad jeg havde lyst til. Og den bliver endnu bedre, hvis man lige snupper et glas rødvin mens man laver den 😉
Kære Martin
Det lyder altså fantastisk – også (læs: især) med rødvin til! 🙂
Kram fra Anne
Øj, hvor var den nem at lave, og jeg synes det er den bedste kage, der ikke involverer mørk chokolade, som jeg kan forestille mig. Hvad mon der sker hvis man kommer en tsk bagepulver i, bliver den så luftig, og hvordan mon det vil stå til sirupen?
Kære Lejla
Dejligt at du synes om det! Jeg skal vist også snart lave den igen! Tror sagtens, at du kan tilføje en tsk bagepulver 🙂
Kh Anne
… Passer også rigtigt godt sammen med jordbær 😉
Mums ;D
Kære Karina
Det lyder dejligt 🙂
Kh Anne
Hej Anne.
Denne kage ser jo fantastisk ud, og jeg overvejer at bage den til min fars 60-års fødselsdag. Men min mor kan ikke tåle hasselnødder. Hvad ville du foreslå at erstatte dem med? Måske mandler eller valnødder? Og skal siruppen hældes over den nybagte kage med det samme, også selvom man først skal spise den nogle timer senere?
Hilsen Anna.
Kære Anna
Tak for din kommentar! 🙂
Jeg foreslår dig, at du vælger hvad du bedst kan lide! Jeg ville nok personligt vælge mandler!
Siruppen skal på med det sammen – også selvom kagen skal stå i et par timer!
God fornøjelse!
Kh Anne
Tak for svar 🙂 Lige endnu et spørgsmål: Kan man godt bage denne som en “bradepandekage”?
Kære Anna
Ja, det kan du sagtens! Hvis du gerne opskriften med to, tror jeg er det passer fint til en halv bradepande!
Kh Anne
Hej Anne
Fantastisk flot og god hjemmeside du har!
Din kage ser super lækker og indbydende ud, så den vil jeg begive mig ud i 🙂 Hvis jeg bager kagen dagen inden den skal serveres, kan den så tåle at stå ude eller skal den på køl??
Hilsen Lucille
Kære Lucille
Det lyder dejligt! Du kan gøre begge dele! Men det er allerbedst helt nybagt synes jeg 🙂
Kh Anne
Hej Anne,
Kan kagen mon bages som muffins?
Vh
Janne
Kære Janne,
Ja det har jeg prøvet for, så det kan du sagtens. Husk naturligvis at reducere bagetiden 🙂
kh Anne
uuuuuh måmmelum :O
Kære Nadia,
Lige præcis 🙂
Kh Anne
Hvis man prikker huller i kagen, når den er bagt – inden man hælder siruppen på, bliver den endnu mere fantastisk!
Kære Anne.
Forleden prøvede jeg at bage din Lime-kage og den er jo helt vidunderlig – tusind tak!
Da jeg ikke kan tåle hasselnødder valgte jeg valnødder og macadamia og tilsatte også saften fra de to limefrugter. Jeg var lidt i tvivl mht bagepulver så jeg valgte og tilsætte noget – men jeg tænkte efterfølgende at det måske var en kage som ikke behøver bagepulver?
Ha en super påske :-)…og forresten er det en fantastisk blog du har!
Jeg vil forsøge mig med lidt hjemmelavede påskeæg.
Påskehilsner Maria
Kære Maria
Tak for din hilsen. Det lyder super lækkert altså 🙂
Kh Anne
Kære Maria
Tak for din hilsen. Det lyder super lækkert altså 🙂
Kh Anne
Jeg skulle også være med!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151898295557315&set=p.10151898295557315&type=1&theater
Fantastisk kage – Brugte lidt mere hvid chokolade og ristede nødderne inden jeg vendte dem i 😛
Håber mit billede også kan ses!