E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Limekage med hvid chokolade og hasselnødder

24. februar 2011 af Anne au Chocolat 65 kommentarer

For et par uger siden snakkede jeg om øko-limes med søde Nadia, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg nogle år tilbage med jævne mellemrum lavede en kage med lime, hvid chokolade og hasselnødder. Den var virkelig god! Da jeg endnu ikke har fået pakket helt ud efter mit ophold i Paris (jeg har kun taget de vigtigste kogebøger frem, samt ismaskinen og mit (kage)grej – simple living!), havde jeg ikke lige opskriften på kagen ved hånden. Men så lavede jeg da bare min egen! En slags pund-til-pund-kage med lidt mindre sukker i og så den dejligste grofthakkede hvide valrhona, nødder og skal af lime. Den nybagte kage overhældes med en lækker frisk sirup af lime.  Den er tæt på at være en yndlingskage – blød, sprød, sød, syrlig og let bitter. Og hvad folk end måtte tro, så_elsker_jeg_hvid chokolade, men det skal være Ivoire fra Valrhona!

Opskriften lyder:

250 g smør, blødt
210 g sukker
4 æg
250 g mel
150 g hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona, hakket
100 g hasselnødder, hakket
2 øko-limes, revet skal af

Sirup:
90 g sukker
2 øko-limes, saft af

Pisk smør og sukker sammen i en skål til en cremet og let luftig konsistens, tilsæt derefter æggene et ad gangen og rør mel i. Vend til sidst hvid chokolade, nødder og limeskal i. Bag i en rund form (ca.22 i diameter) foret med bagepapir i ca. 45 min ved 175 grader varmluft.

Til siruppen koges limesaft og sukker sammen i et par minutter. That’s it. Hæld den lune sirup over den lune kage.

Forresten anbefaler jeg alle folk at investere i et (eller flere!) Microplane rivejern. Se hvor fin limeskallen bliver.

Skrevet i: Kager Tags: hasselnødder, hvid chokolade, ivoire, lime, limekage, valrhona

Previous Post: « Den bedste brunsviger
Next Post: 3 kg kærlighed fra Valrhona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Katrine Folmann skriver

    16. marts 2014 kl. 11:21

    Min mand er konditor hos HKH Kronprins Frederik, og jeg sværger det her er den bedste kage jeg nogensinde har smagt!
    Ps: Er altså faktisk næsten bedre dagen efter hvor den rigtig har trukket!

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2014 kl. 12:48

    Kære Katrine
    Wauw sikke et kompliment 🙂
    Kh Anne

  3. Charlotte Poulsen skriver

    13. april 2014 kl. 11:11

    Hej Anne
    Tak for denne opskrift. Jeg bagte kagen til mine kollegaer på min 50-års fødselsdag. Superlækker kage. Nu vil jeg bage kagen igen og jeg ser at du egentlig er inspireret af en gammel opskrift. Har du fået pakket ud, (siden 2011 hehe) så du måske vil dele den oprindelige opskrift med os?
    Venlig hilsen Charlotte

  4. Lotte Christensen skriver

    11. november 2014 kl. 18:03

    Kagen er pyntet med nødder, lime og chokolade . Er det noget man pynter med til sidst og er det noget man skal beregne udover hvad der står i opskriften ? Jeg mangler lidt en beskrivelse af pynten.

    Med venlig hilsen

    Lotte

  5. Maria skriver

    28. februar 2015 kl. 19:54

    Hej Anne
    Hvor ser denne kage bare lækker ud! Den vil jeg meget gerne prøve at lave, men kan det være rigtigt at der ikke skal noget i, der får den til at hæve?
    Mange hilsner Maria

  6. Katrine skriver

    19. marts 2016 kl. 19:22

    Fantastisk kage! Dog med citron og mandler i stedet for lime og hasselnødder. Min søster bagte den til fødselsdag – formen blev slikket ren for rester – alle var vilde med den. Hun bagte den dagen før og kan afsløre at så er den faktisk endnu bedre, hun har prøvet både på nybagt og dagen efter. Det er som om siruppen trænger sådan godt og grundigt ind i kagen og gør den tung og saftig – uden at være klæg. Selv min ikke-kagespisende-gourmet-kokke-kæreste roste den til skyerne. Det er så meget min nye yndlingskage! Må prøve den med lime også – tænk hvor smukt det vil være med en grøn og gul kage ved siden af hinanden. Forresten kom jeg citronstrimler lavet med microplane med da jeg kogte siruppen. Jeg siede dem fra og har nu de skønneste gule strimler til pynt.

  7. S skriver

    28. marts 2017 kl. 20:31

    Hej Anne
    Tror du, at kagen ville kunne fryses ned og stadig være lige så lækker, når den er tøet op? Pynten kunne selvfølgelig komme på til sidst. Og hvor mange personer er opskriften beregnet til? Jeg har i øvrigt lavet kagen før – virkelig god.
    Kh S

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:21

    Kære S,
    Den kan sagtens fryses ned ja! Der er vel til en 10-12 personer alt efter kagelysten 🙂
    Kh Anne

  9. mia skriver

    3. august 2017 kl. 19:51

    altså bare en fantastisk dejlig kage

  10. Anne au Chocolat skriver

    4. august 2017 kl. 09:43

    Tusind tak Mia!

  11. Sidsel Beier-Nielsen skriver

    6. oktober 2019 kl. 19:39

    Skal den opbevares overdækket på køl natten over eller ved stuetemperatur?

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2019 kl. 09:04

    Kære Sidsel,
    Du kan gøre begge dele!
    Kh Anne
    Ps. Den kan også sagtens spises med det samme!

  13. Sarah skriver

    6. april 2020 kl. 13:43

    Kan kagen laves ydem nødder? 😊

  14. Sandra skriver

    6. maj 2020 kl. 08:47

    Hej
    Kan man putte en creme cheese frosting på?

  15. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2020 kl. 13:12

    Kære Sandra,
    Yes sagtens!!!

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap