For et par uger siden snakkede jeg om øko-limes med søde Nadia, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg nogle år tilbage med jævne mellemrum lavede en kage med lime, hvid chokolade og hasselnødder. Den var virkelig god! Da jeg endnu ikke har fået pakket helt ud efter mit ophold i Paris (jeg har kun taget de vigtigste kogebøger frem, samt ismaskinen og mit (kage)grej – simple living!), havde jeg ikke lige opskriften på kagen ved hånden. Men så lavede jeg da bare min egen! En slags pund-til-pund-kage med lidt mindre sukker i og så den dejligste grofthakkede hvide valrhona, nødder og skal af lime. Den nybagte kage overhældes med en lækker frisk sirup af lime. Den er tæt på at være en yndlingskage – blød, sprød, sød, syrlig og let bitter. Og hvad folk end måtte tro, så_elsker_jeg_hvid chokolade, men det skal være Ivoire fra Valrhona!
Opskriften lyder:
250 g smør, blødt
210 g sukker
4 æg
250 g mel
150 g hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona, hakket
100 g hasselnødder, hakket
2 øko-limes, revet skal af
Sirup:
90 g sukker
2 øko-limes, saft af
Pisk smør og sukker sammen i en skål til en cremet og let luftig konsistens, tilsæt derefter æggene et ad gangen og rør mel i. Vend til sidst hvid chokolade, nødder og limeskal i. Bag i en rund form (ca.22 i diameter) foret med bagepapir i ca. 45 min ved 175 grader varmluft.
Til siruppen koges limesaft og sukker sammen i et par minutter. That’s it. Hæld den lune sirup over den lune kage.
Forresten anbefaler jeg alle folk at investere i et (eller flere!) Microplane rivejern. Se hvor fin limeskallen bliver.



