E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Luksus lagkage med hvid chokolademousse, krokant og hindbær

13. april 2019 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

Christian havde fødselsdag forleden, og den blev fejret med denne luksus lagkage med silkeblød, luftig hvid chokolademousse med citron og vanilje, syrligt sød hindbærkompot, bittesmå karamelliserede, knasende krokantbidder, marcipanbånd, smeltende-på-tungen-lækker chokoladeganache, masser af friske hindbær og spiselige blomster fra vores have.

Stort hit hos fødselaren og hans gæster ♥

Husk at lagkagen helst skal samles i god tid (minimum dagen før, hvis I spørger mig), så den kan sætte sig og blive dejligt svampet  Jeg lavede kagen onsdag aften og serverede kagen fredag eftermiddag. Den kunne sagtens været lavet torsdag aften, men den tilbragte vi i børnehaven med fællesspisning:) Marcipanbånd og pynten puttede jeg på lagkagen et par timer inden servering.

Lagkage med hvid chokolademousse, krokant og hindbær 
14-15 personer

Lagkagebunde:
5 æg, stuetempererede
170 g sukker
160 g mel
1 tsk bagepulver

Hindbærkompot:
400 g hindbær, friske eller frosne
125 g sukker

Hvid chokolademousse med citron og vanilje:
340 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
1,5 blad husblas
750 ml piskefløde
1 øko citron, fintrevet skal af
1 vaniljestang, korn af

Krokant
50 g mandler
50 g sukker

Marcipanbånd:
200 g marcipan
105 g flormelis
20 g glukosesirup

Ganache:
100 g chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g fløde
15 g glukose

Pynt:
Hindbær
Krystalliseret hvid chokolade
Stedmoderblomster
Dulcey perler (reklamelink)

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (24 cm i diameter) med bagepapir. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine, hvis du har en. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme. Jeg plejer selv at skære bundene ud i takt med, at jeg samler lagkagen.

Hindbærkompot:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog under omrøring. Lad det småsimre i ca. 5 minutter. Køl af.

Krokant:
Rist mandlerne i ovnen ved 185 grader i 8-10 minutter, til de dufter dejligt (gør det gerne, når lagkagebunden er bagt). Smelt sukker til en lys karamel i en tykbundet gryde og tilføj de ristede mandler. Rør rundt og hæld karamelmandlerne til afkøling på et stykke bagepapir. Kom dem i en mini-hakker og blend næsten helt fint med bevar stadig gerne lidt knasende stykker.

Hvid chokolademousse:
Finthak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 3 dl piskefløde op til kogepunktet med citronskal og vaniljekorn. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og si derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 4,5 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i chokoladecremen. Sæt på køl til, moussen begynder at sætte sig lidt men ikke er helt fast.

Samling:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Drys halvdelen af den finthakkede krokant på bunden og fordel derefter halvdelen af hindbærkompotten ovenpå. Hæld derefter halvdelen af den let satte hvide chokolademousse på. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på den hvide chokolade mousse. Fordel resten af hindbærkompotten på, drys resten af krokanten på (gem evt. en lille bitte smule til pynt) og tilsidst den resterende mousse. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde plus ca. en ekstra centimeter samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Ganache:
Hak den mørke chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med ganache, hindbær, krystalliseret hvid chokolade, lidt krokant samt spiselige blomster. Den kan serveres nu, men kan også sagtens pyntes nogle timer inden den serveres og stilles på køl indtil servering. Det gjorde jeg.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jeg er med i Samvirkes podcast “Med mad i munden”
Next Post: Søde sager på bloggen i april for 3 år siden »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tine Jensen skriver

    26. juli 2019 kl. 05:42

    Hej Anne, tak for endnu en pragtfuld opskrift. Hvor lang tid lader du moussen staa i koeleskabet?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:32

    Kære Tine,
    Jeg beklager det sene svar – har holdt sommerferie 🙂
    Jeg vil skyde på en 30 minutters tid.
    Kh Anne

  3. Christina Meisl skriver

    28. august 2019 kl. 09:33

    Hej – jeg har et generelt spørgsmål:
    Er der noget man kan gøre for at krokanten er knasende når kagen skal spises. Min erfaring er at sukkeret opløser sig…(?)
    Venlig hilsen
    Christina

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2019 kl. 16:01

    Hej Christina
    Jeg beklager det lidt sene svar.
    Hmm det er nok svært at undgå, at krokanten bliver blød i kagen. Men smager er stadig dejlig.
    Til gengæld er den sprød på toppen.
    Kh Anne

  5. Malene skriver

    18. september 2019 kl. 19:09

    Hej Anne,

    Glædeligt at se dig her på nettet og dine lækre sager. Håber i alle har det godt. Jeg skal lave et par
    kager til min datters dåb og overvejer denne eller den du har lavet med rabarber og chokolademousse (den var et hit til min datters fødselsdag). Jeg vil høre dig hvilken en der bedst kan holde sig i køleskabet fra dagen før?

    Kh Malene der arbejde i vuggestuen med Kaj.

  6. Nadja skriver

    19. september 2019 kl. 10:32

    Hej Anne
    Jeg vil forsøge med med denne i weekenden! Jeg har kun en springform på 26 cm – vil den være OK tror du? Ellers skal jeg gange opskriften lidt op? I så fald, hvor meget vil du tro?
    Kh Nadja

  7. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2019 kl. 09:48

    Kære Nadja,
    Jeg ville nok lægge en 1/2 portion oveni!
    Kh Anne 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2019 kl. 09:51

    Kære Malene,

    Hvor er det hyggeligt at høre fra dig! Jeg håber, at du har det rigtig godt. Jeg tænker tit tilbage på den sidste tid i vuggestuen med dig og indkøring for Kaj i børnehaven. Det var en fornøjelse!

    Jeg ville sige denne her! Den kan sagtens laves dagen før. Dog ville jeg helst vente med at putte marcipanbåndet på til om morgenen, hvis muligt.

    Rigtig god fredag og weekend og dåb (når I kommer dertil).

    Kh Anne

  9. Vivian skriver

    8. oktober 2019 kl. 18:40

    Hej det lyder til at være vildt meget piskefløde 7,5 dl til en form på 24 cm eller er det mig ?? Vil så gerne lave den . Den lyder vildt lækker 😊😊😊😊

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2019 kl. 17:44

    Kære Vivian
    Jeg er ked af det sene svar! Mængden passer helt perfekt 🙂

  11. Irene skriver

    16. oktober 2019 kl. 11:50

    Kan den laves som en lagkage i bradepande? Tænker er det meget flydende det ser skal imellem bundene. Om man skal støtte noget omkring kagen hele vejen rundt.

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2019 kl. 21:24

    Kære Irene,
    Det tror jeg umiddelbart godt, at du kan! Man ja den skal klart størres under samlingen med kageplast eller lignende 🙂

  13. Else Marie skriver

    23. oktober 2019 kl. 00:48

    Jeg studser lidt over, at der kun bruges 1,5 husblas til så meget fløde, passer det?
    Vh Else Marie

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2019 kl. 09:47

    Kære Else Marie,
    Tak for dit spørgsmål. Mængden er helt korrekt, og moussen bliver tilpas fast (den hvide chokolade sætter sig jo også, når den størkner og lagkagebundene suger også lidt af saften til sig).
    Venligst
    Anne

  15. Laura skriver

    15. februar 2020 kl. 22:34

    Hej,
    Jeg er netop blevet færdig med lagkagen, men jeg synes der utrolig meget mousse og kompot i overskud. Er mængderne doseret til at lave 2 lagkager?😊
    Synes bare ikke at mængden af lagekage bund kunne strække sig til det.

  16. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2020 kl. 21:31

    Kære Laura,
    Har du brugt samme størrelse springform som i opskriften? Jeg plejer at bruge al mousse og kompot, men lagkagen når også helt op (og lidt over) formens kant 🙂
    Håber, at den smagte godt på trods!
    Kh Anne

  17. Stine skriver

    5. juli 2020 kl. 22:24

    Vil man kunne fryse kagen? Så man kan lave den eks. en uge i forvejen?

  18. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2020 kl. 16:33

    Kære Stine,
    Ja det tænker jeg godt! Jeg har dog ikke prøvet at fryses den så længe selv. Kh Anne

  19. Marie skriver

    13. november 2020 kl. 09:56

    Det her er virkelig blevet min go-to kagebund, så lækker og luftig og super nem at bage 👌🏻

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap