Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Madeleinekager med citron og birkes

15. april 2012 af Anne au Chocolat

I går eftermiddags fandt jeg mine små gamle kageforme frem. Indledningsvist bare for at kigge på dem igen, da jeg var blevet mindet om dem efter en snak, jeg havde med min ven Christian på Nose2tail fredag aften. De fleste af kageformene har jeg fundet på antikmarkedet i Vieux Nice (Cours Saleya, som er madmarked fra tirsdag-søndag og antikmarked om mandagen) for mange år siden ad flere omgange. Vi var tit i Nice i min barndom, og vi besøgte altid markedet – både som madmarked og antikmarked. Da jeg blev lidt ældre, placerede jeg altid mor og far og Lars på en af udensdørs-caféerne ved siden af markedet, for jeg kunne – og ville – få lang tid til at gå med at snuse rundt og kigge på alle de ældre sager. Jeg var særligt interesseret i gamle kageforme og kogebøger.

Men ser I, jeg har faktisk aldrig fået brugt disse forme, da jeg har været lidt bange for, om de nu var “sunde” nok at bage med. Jeg har nemlig ikke undersøgt, hvad de er lavet af. Om det er aluminium eller tin. Da jeg i går postede et billede af mine fine forme på facebook fanpagen, var der også straks én sød læser, som pointerede “bare de ikke afgiver bly”. Tin kan nemlig være forurenet med bly. Efter lidt snak frem og tilbage, blev jeg enig med mig selv om, at mine kageforme formentligt er lavet af aluminium. Og hvis ikke, så er jeg altså stadig i live i dag efter at have spist adskillige små kager i går : )

Efter at have ræsonneret mig frem til, at kageformene kunne bruges, gik jeg i køkkenet og bagte små madeleines med citron og birkes, som jeg har haft lyst til at gøre længe. Kombinationen af citron og birkes har været ret populær i madblogosfæren i evigheder, og jeg har lavet adskillige lemon and poppy seed cakes og gâteaux au citron et aux graines de pavot fra engelske og franske madblogs i løbet af årene. Senest så jeg fine prikkede vafler hos de søde Plat du Jour piger og blev mindet om den guddommelig forening af citron og birkes.

Som sædvanligt kastede jeg mig direkte i kagedejen ud fra nogle idéer, jeg havde i hovedet. Men til mit hoveds forsvar har det også læst og prøvet mange madeleinekager i årenes løb. Og så tilsatte jeg såmænd bare revet skal af citron, lidt saft og så en masse fine blå birkes.

De blå birkes gør noget godt for øjet, og så tilfører de også crunch til de små syrlige kager.

Som I kan se, bagte jeg kagerne i lidt forskellige forme, men jeg vil mene, at opskriften giver ca. et dusin af den rigtige madeleine slags.

Til ca. 12 madeleinekager bruges:
2 æg
80 g sukker
1/2 citron, skal af
1-1 1/2 spsk citronsaft
100 g mel
80 g smør, smeltet
1/2 tsk bagepulver
10 g blå birkes

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt citronsaft og -skal. Rør derefter mel, bagepulver og det smeltede smør i. Tilsæt tilsidst birkes. Fordel dejen i de små forme smurt med smør og bag ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Nyd kagerne friskbagte til en kop kaffe eller en kande te.

Skrevet i: Kager Tags: birkes, blå birkes, citron, citronsaft, citronskal, gâteau au citron et aux graines de pavot, kageforme, lemon and poppy seed cake, madeleine, madeleinekage, madeleinekager, madeleines, poppy seeds

Previous Post: « Dejlig kaffe og en sirlig citrontærte på Coutume Café i Paris
Next Post: Da AstaBasta fyldte en hel håndfuld år, serverede hun jordbærlagkage »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap