En lækker lille mandelkage med den frækkeste smag af lime i både kage og glasur – og pyntet med smukke pistacier og ribs. Jeg serverede den for min bror og svigerinde, da de kom på besøg i weekenden. Og den var et kæmpe hit.
Mandel lime kage med pistacier og ribs
4-6 personer
Kage:
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
1 øko lime, fintreven skal af
Glasur og pynt:
100 g flormelis
1 øko lime, saft af
1 håndfuld usaltede pistacier
1 lille håndfuld ribs
Kagen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter, til den er gylden og færdigbagt – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.
Glasur og pynt:
Rør flormelis og limesaft sammen til glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med ribsene.
Nyd <3
Myrthe skriver
This looks heavenly! Unfortunatly I can’t find the recipe in English. When you find the time, would you be so kind to add it? I would love to bakje this cake! Thank you so much.
Myrthe skriver
Google translation ?:
Almond lime cake with pistachios and currants
4-6 people
Cake:
100 g butter , soft
100 g of sugar
2 eggs
50 g flour
50 g of almondflour
1 eco lime , finely grated zest of
Glaze and garnish :
100 g icing sugar
1 eco lime , juice of
1 handful unsalted pistachios
1 small handful of currants
The cake :
Beat butter and sugar together well in a bowl and then add the eggs one at a time. Add the flour, almond flour and lime zest . Pour the batter into a greased springform pan (about 22 cm in diameter) with the bottom lined with baking paper . Bake the cake in the oven at 180 degrees hot air for 15-20 minutes until golden brown and baked – check with a knitting needle . Let it cool.
Glaze and garnish :
Stir icing sugar and lime juice together to glaze and spread it on the cake. Finely chop the pistachio and sprinkle them on the glaze with the raisins.
Anne au Chocolat skriver
Dear Myrthe,
This is one of the only recent cakes I haven’t translated into English. So sorry. I am very pleased to know, that google translate helped you with it instead 🙂
kind regards,
Anne
Rikke skriver
Kære Anne
Tror du at kagen egner sig som bunde til lagkage? Og ville jeg i så fald skulle fordoble opskriften?
Kh Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Ja det tror jeg godt, du kan!
Og ja, det er nok en god idé at fordoble opskriften.
Kh Anne
Louise skriver
Kan man lave mandelmelet selv af mandler. I så fald er 50g mandler så lig med 50g mandelmel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Det kan du tro. Og yes, lige præcis 🙂