E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små frangipanetærter med masser af bær

27. juli 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

frangipane

Små mandelsøde og bløde frangipanetærter med blåbær bagt i den sprødeste og lette mørdejsbund og pyntet med masser af bær på toppen. Jeg serverede tærterne for min mor og tvillingebror i går, og de var så begejstrede. Min mor, som er tærtemesteren i vores familie, roste min mørdej til skyerne. Det sødeste kompliment <3
Mørdejen her er ikke sødet, hvilket passer helt perfekt til den sødmefulde og marcipanagtige frangipanecreme.

Små frangipanetærter med masser af bær
8 små tærter

Mørdej:
300 g mel
200 g koldt smør
1/4 tsk salt
ca. 50 ml iskoldt vand

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
80 g blåbær

Pynt: jeres favoritbær

Mørdej:
Kom mel, smør i tern og salt i skål og smuldr med fingrene, til det ligner “revet parmesan”. Tilsæt vand lidt ad gangen med en dejskraber. Kom dejen ud på et meldrysset bord og saml den hurtigt. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i to timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik tærtedejen, så den passer til de små tærteforme. Kom dejen* i tærteformene.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden og tryk derefter blåbærrene ned i frangipanecremen.

Bag tærterne ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter**, til de er fint gyldne og tærtedejen er sprød. Køl af og pynt med jeres favoritbær.

* Hvis der er dej i overskud, kan det snildt fryses!

** Bagetid varierer efter tærteformene. De skal have længere tid, hvis de er lavet af porcelæn som disse.

frangipane1

frangipane2

Skrevet i: Kager Tags: blåbærfrangipane, frangipane, frangipanetærter, tærter

Previous Post: « Marou – vanedannende lækker og smuk chokolade fra Vietnam
Next Post: Mandel lime kage med pistacier og ribs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap