E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandel lime kage med pistacier og ribs

2. august 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

mandellimekage

En lækker lille mandelkage med den frækkeste smag af lime i både kage og glasur – og pyntet med smukke pistacier og ribs. Jeg serverede den for min bror og svigerinde, da de kom på besøg i weekenden. Og den var et kæmpe hit.

Mandel lime kage med pistacier og ribs
4-6 personer

Kage:
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
1 øko lime, fintreven skal af

Glasur og pynt:
100 g flormelis
1 øko lime, saft af
1 håndfuld usaltede pistacier
1 lille håndfuld ribs

Kagen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter, til den er gylden og færdigbagt – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.

Glasur og pynt:
Rør flormelis og limesaft sammen til glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med ribsene.

Nyd <3

mandellimekage1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små frangipanetærter med masser af bær
Next Post: Valnøddekage med mælkechokoladetopping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Myrthe skriver

    14. august 2016 kl. 18:05

    This looks heavenly! Unfortunatly I can’t find the recipe in English. When you find the time, would you be so kind to add it? I would love to bakje this cake! Thank you so much.

  2. Myrthe skriver

    14. august 2016 kl. 18:24

    Google translation ?:

    Almond lime cake with pistachios and currants
    4-6 people

    Cake:
    100 g butter , soft
    100 g of sugar
    2 eggs
    50 g flour
    50 g of almondflour
    1 eco lime , finely grated zest of

    Glaze and garnish :
    100 g icing sugar
    1 eco lime , juice of
    1 handful unsalted pistachios
    1 small handful of currants

    The cake :
    Beat butter and sugar together well in a bowl and then add the eggs one at a time. Add the flour, almond flour and lime zest . Pour the batter into a greased springform pan (about 22 cm in diameter) with the bottom lined with baking paper . Bake the cake in the oven at 180 degrees hot air for 15-20 minutes until golden brown and baked – check with a knitting needle . Let it cool.

    Glaze and garnish :
    Stir icing sugar and lime juice together to glaze and spread it on the cake. Finely chop the pistachio and sprinkle them on the glaze with the raisins.

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2016 kl. 15:24

    Dear Myrthe,
    This is one of the only recent cakes I haven’t translated into English. So sorry. I am very pleased to know, that google translate helped you with it instead 🙂
    kind regards,
    Anne

  4. Rikke skriver

    31. august 2016 kl. 09:48

    Kære Anne

    Tror du at kagen egner sig som bunde til lagkage? Og ville jeg i så fald skulle fordoble opskriften?

    Kh Rikke

  5. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2016 kl. 21:13

    Kære Rikke,
    Ja det tror jeg godt, du kan!
    Og ja, det er nok en god idé at fordoble opskriften.
    Kh Anne

  6. Louise skriver

    3. september 2016 kl. 12:23

    Kan man lave mandelmelet selv af mandler. I så fald er 50g mandler så lig med 50g mandelmel?

  7. Anne au Chocolat skriver

    4. september 2016 kl. 09:50

    Kære Louise,
    Det kan du tro. Og yes, lige præcis 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap