
En lækker lille mandelkage med den frækkeste smag af lime i både kage og glasur – og pyntet med smukke pistacier og ribs. Jeg serverede den for min bror og svigerinde, da de kom på besøg i weekenden. Og den var et kæmpe hit.
Mandel lime kage med pistacier og ribs
4-6 personer
Kage:
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
1 øko lime, fintreven skal af
Glasur og pynt:
100 g flormelis
1 øko lime, saft af
1 håndfuld usaltede pistacier
1 lille håndfuld ribs
Kagen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter, til den er gylden og færdigbagt – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.
Glasur og pynt:
Rør flormelis og limesaft sammen til glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med ribsene.
Nyd <3
