E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandel lime kage med pistacier og ribs

2. august 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

mandellimekage

En lækker lille mandelkage med den frækkeste smag af lime i både kage og glasur – og pyntet med smukke pistacier og ribs. Jeg serverede den for min bror og svigerinde, da de kom på besøg i weekenden. Og den var et kæmpe hit.

Mandel lime kage med pistacier og ribs
4-6 personer

Kage:
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
1 øko lime, fintreven skal af

Glasur og pynt:
100 g flormelis
1 øko lime, saft af
1 håndfuld usaltede pistacier
1 lille håndfuld ribs

Kagen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter, til den er gylden og færdigbagt – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.

Glasur og pynt:
Rør flormelis og limesaft sammen til glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med ribsene.

Nyd <3

mandellimekage1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små frangipanetærter med masser af bær
Next Post: Valnøddekage med mælkechokoladetopping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Myrthe skriver

    14. august 2016 kl. 18:05

    This looks heavenly! Unfortunatly I can’t find the recipe in English. When you find the time, would you be so kind to add it? I would love to bakje this cake! Thank you so much.

  2. Myrthe skriver

    14. august 2016 kl. 18:24

    Google translation ?:

    Almond lime cake with pistachios and currants
    4-6 people

    Cake:
    100 g butter , soft
    100 g of sugar
    2 eggs
    50 g flour
    50 g of almondflour
    1 eco lime , finely grated zest of

    Glaze and garnish :
    100 g icing sugar
    1 eco lime , juice of
    1 handful unsalted pistachios
    1 small handful of currants

    The cake :
    Beat butter and sugar together well in a bowl and then add the eggs one at a time. Add the flour, almond flour and lime zest . Pour the batter into a greased springform pan (about 22 cm in diameter) with the bottom lined with baking paper . Bake the cake in the oven at 180 degrees hot air for 15-20 minutes until golden brown and baked – check with a knitting needle . Let it cool.

    Glaze and garnish :
    Stir icing sugar and lime juice together to glaze and spread it on the cake. Finely chop the pistachio and sprinkle them on the glaze with the raisins.

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2016 kl. 15:24

    Dear Myrthe,
    This is one of the only recent cakes I haven’t translated into English. So sorry. I am very pleased to know, that google translate helped you with it instead 🙂
    kind regards,
    Anne

  4. Rikke skriver

    31. august 2016 kl. 09:48

    Kære Anne

    Tror du at kagen egner sig som bunde til lagkage? Og ville jeg i så fald skulle fordoble opskriften?

    Kh Rikke

  5. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2016 kl. 21:13

    Kære Rikke,
    Ja det tror jeg godt, du kan!
    Og ja, det er nok en god idé at fordoble opskriften.
    Kh Anne

  6. Louise skriver

    3. september 2016 kl. 12:23

    Kan man lave mandelmelet selv af mandler. I så fald er 50g mandler så lig med 50g mandelmel?

  7. Anne au Chocolat skriver

    4. september 2016 kl. 09:50

    Kære Louise,
    Det kan du tro. Og yes, lige præcis 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap