E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Valnøddekage med mælkechokoladetopping

9. august 2016 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

valnøddekage

Denne saftige valnøddekage tryllede jeg frem i går, da min søde mand kom hjem med en masse valnødder. Valnødder er en favorit i mit køkken – og jeg elsker for eksempel at putte dem i boller og brød. Det giver den fineste aromatiske smag og skønne knasende bidder i krummen. Og så er der altid Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel, som er en sikker vinder og en fast kagetradition i min familie. Min mor laver den bedste variant <3 Har I gode opskrifter med valnødder? Fortæl gerne om dem i kommentarfeltet 🙂

Valnøddekagen her er glutenfri, svampet og samtidig lidt fin og skrøbelig – ikke en bastant og tung kage. Jeg har forkælet kagen med en dejlig mælkechokoladetopping, men hvis I foretrækker mørk chokolade, så skift bare chokoladen ud med jeres yndlings!

Valnøddekage med mælkechokoladetopping
8-10 personer

Kage:
150 g valnødder
150 g sukker
3 æg, delt i blommer og hvider

Topping:
80 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
15 g smør
Ekstra valnødder til pynt

Kage:
Hak valnødder helt fint i en minihakker. Pisk æggehvider stive i en skål. I en anden skål pisk æggeblommer med sukker til lyst og luftigt. Vend valnødderne i og vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i. Hæld valnøddedejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på valnøddekagen og pynt med lidt ekstra valnødder.

Nyd kagen med det samme, eller lad chokoladen sætte sig på køl i en halv time inden servering.

valnøddekage1

valnøddekage2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mandel lime kage med pistacier og ribs
Next Post: Bananvafler med bagte æbler, flødeskum, citronverbena og pistacier »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Portia skriver

    9. august 2016 kl. 22:58

    Hello, could you please tell me where to find your blog in English.

    Much gratitude
    Portia

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2016 kl. 15:17

    Dear Portia,
    All my English recipes can be found in the menu top bar under “Recipes in English”.
    Kind regards,
    Anne

  3. Stine skriver

    12. august 2016 kl. 13:47

    Har lige bagt kagen, og hvor er den bare lækker! Dejligt med en kage med så få ingredienser, som man jo nærmest har hjemme i køkkenet alligevel 🙂 Tak!

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2016 kl. 21:43

    Kære Stine,
    Ih tusind tak for din søde hilsen. Hvor er jeg glad for at høre, at du synes om valnøddekagen 🙂
    Kh Anne

  5. Stine skriver

    15. august 2016 kl. 12:27

    Det var så lidt 🙂 Kagen var et KÆMPE hit hos alle, der nåede at smage på den, og den er helt klart på menuen til min fødselsdag om et par uger. Mums.

  6. Anneke skriver

    15. august 2016 kl. 14:41

    Guld til kagen 🙂
    I disse olympiske tider fortjener denne kage Guld.

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2016 kl. 15:25

    Kære Stine,
    Åh sikke en ære. TAK 🙂 Og forhånd tillykke med fødselsdagen 😉
    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2016 kl. 15:25

    Kære Anneke,
    TUSIND tak! Din besked er GULD værd 🙂
    kh Anne

  9. Anna skriver

    22. august 2016 kl. 08:14

    Kære Anne

    Tak for en inspirerende blog? Kagen ser så lækker ud! Vil den være lige så god dagen efter og i så fald skal den så være på køl natten over?
    Mange hilsner Anna

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2016 kl. 14:49

    Kære Anna,
    Det er jeg glad for at høre 🙂
    Du kan sagtens bage kagen dagen før. Opbevar den gerne på køl!

  11. Signe skriver

    4. januar 2017 kl. 20:20

    Hej anne,

    Jeg ville hører om du havde et forslag til en god opskrift på en regnbue kage i blå farver, i anledning af min søns barnedåb.

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2017 kl. 09:42

    Kære Signe,
    Uh det har jeg desværre ikke, men mon ikke det kan googles? 🙂
    Tror måske at Annemette Voss har en sådan kage på sin blog!
    Kh Anne

  13. Karen skriver

    26. januar 2019 kl. 18:10

    Mmm en lækker kage. Jeg havde et bæger mascapone, som nærmede sig sidste holdbarhedsdato og ca 100 gr nougat tilovers fra julekonfekten. Med flormelis og lidt kaffe blev det til den blødeste og lækre nougatcreme på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap