I dag har det været et noget så trist, gråt og vådt vejr. Jeg har holdt mig indenfor og har fået ordnet en bunke mails, streget mange punkter fra min to-do liste – og tilføjet lige så mange nye. Jeg fik også bagt denne saftige mandelkage med hvid chokolade og lakridssirup. Den er blød indeni med knasende stykker af hvid chokolade, og så er kanten sej på den sprøde måde. Flormelis og brombær fik lov til at agere smagfuld pynt, men jeg er sikker på, at et hav af rubinrøde granatæblekerner ville fungere mindst lige så dejligt.
Kagen ryger hurtigt, da den smager af mere. Men den holder sig helt fint på køl i op til en uge.
8 personer
100 g mandler
100 g smør
150 g god hvid chokolade
2 æg
80 g sukker
1 ½ spsk saltet lakridssirup (jeg har brugt den fra svenske Lakritsfabriken)
Pynt:
Flormelis
Brombær
Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og tilsæt 100 g af den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og lakridssirup til en let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de blendede mandler og resten af den hakkede hvid chokolade i dejen. Hæld dejen i en smurt form (jeg brugte min rektangulære tærteform med løs bund – men man kan også bruge en 20 cm smurt rund springform med bunden beklædt med bagepapir) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Køl kagen helt af og sæt den helst på køl i en håndfuld timer, inden den skal nydes. Ved servering drys med flormelis og pynt med brombær.
Skriv et svar