Efterårshyggelig, simpel dessertkage med brombærsylt og letpisket flødeskum og lidt chokoladeperler. Den er saftig, aromatisk og glutenfri – og inspireret af en kage min mor har serveret for mig. Jeg elsker kardemomme, men hvis man ikke er fan, kan man eventuelt tilsætte fintrevet skal af en halv øko citron i stedet. Eller appelsin.
God lørdag aften og weekend:)
Mandelkage med kardemomme og brombærsylt
8 personer
200 g mandler
200 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kardedomme
1 nip salt
Brombærsylt:
250 g brombær, friske eller frosne
125 g sukker
Piskefløde
Chokoladeperler
Mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rist mandlerne i ovnen i 10 min. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æg og sukker let sammen med et piskeris og vend mandelmel, bagepulver, kardemomme og salt i. Hæld kagedejen i en brødform (ca. 1,5 l) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 50 minutter. Køl af i formen.
Brombærsylt:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring i kog under omrøring. Lad det småsimre i ca. 5 minutter.
Server kagen med brombærsylt, letpisket flødeskum og gerne lidt chokoladeperler også.
Skriv et svar