E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandelkage med pære og chokolade

3. februar 2011 af Anne au Chocolat 16 kommentarer


I aftes lavede den dygtige Thomas Parry en skøn dessertmiddag på Cofocos restaurant Numéro 64, og jeg var så heldig at få lov til at spise alle herlighederne med en ven. Min nye madven. Vi havde en hyggelig aften med spændende mad og desserter og interessante vine, samt madnørdet snak hele vejen igennem. Jeg er helt vild med at bruge en aften på at spise mad og drikke vin og tale i et væk om restauranter, vinpræferencer, råvarer, sæsonmad, nordisk mad, fransk mad, sensorik og smagskombinationer. Flere af disse aftener tak!

Da jeg besluttede mig for at lave denne mandelkage, var der også en god portion smagskombinatorik indblandet. Jeg tænkte, mandel og chokolade går godt sammen, mandel og pære lige så og ikke mindst pære og chokolade (pære belle hélène som det klassiske eksempel). Og sådan blev denne mandelkage til.

Men når man lige pludselig vælger at opfinde en ny kageopskrift, skal man selv som garvet kagebager være på vagt. Der er så utroligt meget kemi i bagværk, at man bliver nødt til at respektere visse regler (som håber jeg, min nye madven vil skrive et gæsteindlæg om på bloggen! 🙂 ) Det gør jeg ikke altid. Heldigvis blev denne kage alligevel god!


Opskriften er

2 pærer, skrællede og skåret i små tern
1/2 citron, saft af
3 spsk vanillesukker
125 g mandelmel
125 g sukker
3 æg
70 g mel
115 g smør, smeltet til beurre noisette/nøddesmør
2 håndfulde mandler, grofthakket
50 g chokolade, caraïbe fra Valrhona, hakket

Start med at forberede pærefyldet. Kom pæreternene i en gryde med vanillesukker (hjemmelavet!) og citronsaft, bring det i kog og lad det simre, indtil pæreternene har fået et nærmest gennemsigtig udseende. Dræn pærerne i en sigte. Gem pæresiruppen!
Lav dejen ved at lune mandelmel, sukker og æg op i en skål over et bain-marie (vandbad). Tag skålen af varmen og rør skiftevis mel og nøddesmør i. Hæld dejen i rund bageform (ca 22 cm/dia) foret med bagepapir og drys chokolade, pæretern og mandler ovenpå. Bag ved 180grader varmluft i 25-30 min. Reducer i mellemtiden pæresiruppen og fordel den ud over den bagte kage. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller vanilleis!

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, chokolade, Cofoco, mandelmel, mandler, No64, Numéro 64, pære, valrhona

Previous Post: « Mandelmel en masse
Next Post: Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    3. februar 2011 kl. 13:47

    Nam, den kage lyder lækker 🙂 Skal man piske mandelmel, sukker og æg sammen inden man kommer det over vandbadet, over vandbadet eller slet ikke piske det sammen? Og bager du den bare i midten af ovnen? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2011 kl. 13:56

    Kære Laura

    Jeg rørte mandler, sukker og æg forsigtigt sammen i vandbadet og blev ved, indtil jeg kunne mærke, at sukkeret var opløst!

    Og ja, jeg bager altid kager midt i ovnen! 🙂

    Alt godt
    Anne au C

  3. Lise skriver

    3. februar 2011 kl. 14:06

    Nøj, den ser god ud! God og rustik.

    Jeg har nogle lidt kedelige pærer i køkkenet, som trænger til at møde noget citron og vanille – og chokolade, mandler mm. Jeg tror, at alle parter – både pærerne, køleskabet, familien, som jeg har tænkt at traktere på søndag og jeg selv – ville blive lykkeligere hvis pærerne får nyt liv i en Anne au Chocolat-kreation. 🙂

    Lise

  4. Signe skriver

    3. februar 2011 kl. 14:21

    Hvad er fordelen ved at varme æg, sukker og mandelmel op, fremfor at piske en æggesnaps?
    Kagen lyder lækker, har lidt en 90’er aversion med konceptet pæretærte, men godt smager det jo 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2011 kl. 14:39

    Kære Lise
    Det lyder bare dejligt!
    God weekend lige om lidt 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2011 kl. 14:42

    Kære Signe

    Der er som sådan ikke nogen fordel. Jeg gjorde det bare, fordi det er sådan fremgangsmåden plejer at være i financiers. Men ok, det er det jo æggehvider i det tilfælde og ikke hele æg! Jeg synes du skal prøve at piske en æggesnaps 🙂

    Kh Anne

  7. Kristina skriver

    3. februar 2011 kl. 15:08

    Kære Anne

    Hvor ser den lækker ud! Jeg må vist på jagt efter mandelmel i den nærmeste fremtid.

    Kærlig Hilsen fra Kristina

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2011 kl. 18:16

    Kære Kristina

    Det synes jeg lyder som en rigtig god idé! Håber snart vi ses igen 🙂

    Kh Anne

  9. Louises lakridser skriver

    3. februar 2011 kl. 22:58

    Mums – hvis den smager ligeså godt som den tager sig ud i det smukke musselmalede selskab, så skal den også afprøves her.

  10. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2011 kl. 09:02

    Den smager rigtig godt, Louise! 🙂

  11. Anja skriver

    8. februar 2011 kl. 10:27

    Uhh den ser lækker ud, det der nøddesmør hvor får man fat i det?
    Kan man bruge meget fint malede mandler i stedet for mandelmel?
    Kram Anja

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2011 kl. 13:47

    Kære Anja
    Det er skam bare helt almindeligt smør, som smeltes lidt længere end normalt, altså dvs. at det brænder let på i bunden af gryden med vilje. På den måde får smørret en dejlig smag af nødder, og det er meningen! 🙂

  13. Mette skriver

    13. oktober 2011 kl. 20:56

    Hej Anne,
    Hold da op en god kage! Jeg puttede lidt mindre sukker i kompotten end i din udgave, og kagen blev noget nær fantastisk 🙂 En herlig kombo af pærer, chokolade og mandler.

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2011 kl. 08:16

    Kære Mette
    Det lyder så skønt 🙂
    Dejligt at du fortælle mig om din søde succes!
    Kh A

  15. Anne skriver

    29. oktober 2011 kl. 08:05

    Hej
    Hvis man har bagt kagen i god tid inden den skal bruges, vil det så være en fordel at vente med at hælde den lune pæresirup over til lige før serveringen, hvor kagen jo er blevet kold?
    Mvh. Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2011 kl. 08:39

    Hej Anne
    Pæresiruppen skal helst hældes over kagen, mens den stadig er lun! 🙂
    Held og lykke med den og god weekend.
    Venligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap