Saftig mandelkage, fløjlsblød saltkaramelganache og sødmefulde jordbær. Når man sætter tænderne i denne kage, så kan sommerregnen bare komme an. Den kan i hvert fald ikke ændre på det gode humør. Jeg serverede kagen for min tvillingebror Lars, som skulle se vores nye hjem og kom til middag her i Trekroner til aften. Den vakte masser af glæde!
Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær
4-6 personer
Mandelkage
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
Saltkaramelganache
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
75 g sukker
75 g piskefløde
1/4 tsk salt
Jordbær i skiver
Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel og mandelmel i. Fordel dejen i to små smurte springforme (ca. 12 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne og færdige – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.
Saltkaramelganache:
Finthak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imellemtiden fløden i en anden gryde eller i mikrobølgeovnen. Tag karamellen af varmen og rør straks fløden i. Rør godt rundt og hæld det over mælkechokoladen i skålen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Opbevar ganachen på køl i 2-3 timer inden brug. Den skal være blød og smørbar, så tjek gerne undervejs i køleskabet.
Samling af kagen:
Smør ganache på begge kagebunde og fordel en del af jordbærrene på den ene bund. Læg den anden bund ovenpå og pynt med de sidste jordbær inden servering.
Indlægget indeholder affiliate links.
Mette / Bøgernes Univers skriver
Åh, hvor ser det helt vidunderligt lækkert ud! <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Tusind tak! Den smagte vidunderligt! 🙂
Kh Anne
Tina skriver
Kan man lave kagen i et lag i en ca.20 cm springform i hvor længe skal den så have i ovnen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Det tror jeg bestemt godt, at man kan! Ca. samme bagetid vil jeg skyde på, men tjek med en strikkepind, om den er gennembagt.
Kh Anne
Lisa skriver
Hej Anne ?
Kan man erstatte de 50g mel med mandelmel, så det bliver 100g mandelmel?
Med tanke på gæster med glutenallergi ☺️
På forhånd tak ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisa,
Det tror jeg godt, at du kan 🙂
Rigtig god fornøjelse!
kh Anne
Marie Louise skriver
Hej Anne
Fantastisk kage – jeg overvejer at bruge ganachen ovenpå chokoladeballaden (de skal bruges til en fødselsdags kagebuffet). Tror det er bedst at komme ganachen på lige inden servering? (Altså kan den stå på i 10 timer uden at den sætter sig så meget at den ikke kan smøres ud?) eller tror du jeg skal komme det på kagerne fra morgenen af og bare sætte dem på køl indtil brug?
Tina skriver
Hej Anne
Har netop lavet kagen til min søsters fødselsdag, men min ganache er blevet ret tyk og svær at arbejde med. Hvad gør jeg mon galt?
Mvh Tina
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Måske den har stået for længe på køl?
Det er mit bedste bud. Jeg beklager, hvis jeg ikke har skrevet det tydeligt i bloggen.
Retter med det samme.
Håber at kagen smagte alligevel.
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie Louise.
Tak skal du have 🙂 Og super idé!
Jeg ville smøre ganachen på fra morgenstunden og sætter kagerne på køl indtil brug.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Anne
Rikke RS skriver
Kære Anne,
Den ser fantastisk ud. Tror du at jeg ville kunne bruge dulce de leche i stedet for din ganache?
Dbh. Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Tusind tak skal du have 🙂
Ja det tror jeg kunne være mægtigt lækkert!
Kh Anne
Karina Møller skriver
Hej Anne.
Lækker kage som skal forsøges laves til min fødselsdag. ? Kan man bage bundene og fryse dem?
Vh
Karina
Anne au Chocolat skriver
Kære Karina,
Ja det tror jeg godt, at du kan. Selvom jeg nok vil anbefale dem friskbagt 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Lykke skriver
Ååh jeg er så glad for, at jeg fandt denne opskrift igen <3
Jeg lavede den sidste år til et arrangement på vores datters skole, sammen med "melt in your mouth" og de vakte begge stor glæde. Jeg lavede begge gluten og mælkeproduktfri og det fungerede så fint. Det er så godt du er her, du gør det rigtig godt?
Kærlige hilsener Lykke
Anne au Chocolat skriver
Kære Lykke,
TUSIND tak for en dejlig kommentar <3
Louise skriver
Hej
Cremen skiller for mih HVER gang 🙁 Kunne du sætte nogke temparaturer på?
Mvh Louise