E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sådan kan du pynte din chokoladekage

2. juli 2016 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

I går blev min lille familie og jeg husejere. I Trekroner ved Roskilde. Vi er midt i det vilde flyttekaos med papkasser og ting over alt, men ikke desto mindre er vi lykkelige. Lykkelige for at være kommet tættere på naturen, fået egen have, mere plads og kun en håndfuld hundrede meter fra min svigermor Helle, som er uden sidestykke. Hun har et hjerte af guld. Og hun er guld værd for os og ikke mindst Kaj og er altid klar til at passe ham. Den kærligste hjælp, der findes.

En ny opskrift må vente et par dage – vi skal lige på plads, før jeg rigtig kan trylle i køkkenet. Men jeg vender stærkt tilbage!

Til gengæld vil jeg lige tippe jer om min favorit topping til chokoladekage med cookieknas, søde sommerjordbær, frisk mynte og Dulcey perler. En vinder-kombination af chokoladerig kage, sødme og syrlighed fra jordbær og knasende cookie sprødhed.

Hvordan skal jeres favorit chokoladekage pyntes? 🙂

Skrevet i: Kager Tags: chokoladeballade, Chokoladekage, cookieknas, Dulcey, Jordbær, kage, mynte

Previous Post: « Cookiekage med mælkechokolade-topping og kirsebær
Next Post: Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    3. juli 2016 kl. 07:41

    Godmorgen og tillykke med det nye hjem 🙂 jeg håber I bliver glade for at bo i huset og området… Kh Maiken

  2. Piskeriset skriver

    3. juli 2016 kl. 12:04

    Nej hvor hyggeligt at du er kommet til Roskilde. Tillykke med huset! 🙂

  3. Anne-Marie skriver

    3. juli 2016 kl. 22:35

    Tillykke med det nye hus. Dejligt at tage hul på et nyt kapitel i skønne omgivelser.

    Kh.
    Anne-Marie

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2016 kl. 14:07

    Kære Maiken,
    Tusind tak for din søde hilsen. Vi er allerede meget vilde med at bo her 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2016 kl. 14:07

    Kære Piske,
    Tusind tak 🙂 Måske vi skal ses til en kage en dag?
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2016 kl. 14:10

    Kære Anne-Marie,
    Hvor er du sød! Tak for en dejlig hilsen 🙂
    Jeg håber, at du får en dejlig sommer.
    Kh Anne

  7. Piskeriset skriver

    6. juli 2016 kl. 17:48

    Du siger bare til 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2016 kl. 19:20

    Jubii! Det gør jeg i starten af august, når vi er hjemme fra ferie 🙂 God sommer sålænge!

  9. Jette K skriver

    10. juli 2016 kl. 21:17

    Tillykke med jeres nye hjem, det er skønt med svigerforældre af den rigtige slags❤️
    Jeg bagte din chokoladeballade i fredags som skulle med til Sommerfest på landet i går. Jeg lavede en moccacreme i går morges som jeg lagde i fryseren, så den kunne være halvfrossen når den kom på kagen. Det nåede den ikke helt men den var iskold og så blev det pyntet med danske hindbær og jordbær…..nøj det var lækkert??

  10. Anne au Chocolat skriver

    10. juli 2016 kl. 22:15

    Kære Jette,
    Åh hvor lyder det bare helt vidunderligt! Det gad jeg godt smage lige nu!
    kh Anne

  11. RL skriver

    8. marts 2017 kl. 08:22

    Kan denne topping bruges til din lækre chokoladeballade også?

  12. RL skriver

    8. marts 2017 kl. 08:23

    Og er der en opskrift på toppingen et sted på hjemmesiden? 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. marts 2017 kl. 09:05

    Kære RL,
    Se opskriften på topping lige her:
    https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-chokoladetopping-og-blaabaer-til-ellas-foedselsdag/

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap