Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær

5. juli 2016 af Anne au Chocolat

mandelkage

Saftig mandelkage, fløjlsblød saltkaramelganache og sødmefulde jordbær. Når man sætter tænderne i denne kage, så kan sommerregnen bare komme an. Den kan i hvert fald ikke ændre på det gode humør. Jeg serverede kagen for min tvillingebror Lars, som skulle se vores nye hjem og kom til middag her i Trekroner til aften. Den vakte masser af glæde!

Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær
4-6 personer

Mandelkage
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel

Saltkaramelganache
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
75 g sukker
75 g piskefløde
1/4 tsk salt

Jordbær i skiver

Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel og mandelmel i. Fordel dejen i to små smurte springforme (ca. 12 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne og færdige – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.

Saltkaramelganache:
Finthak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imellemtiden fløden i en anden gryde eller i mikrobølgeovnen. Tag karamellen af varmen og rør straks fløden i. Rør godt rundt og hæld det over mælkechokoladen i skålen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Opbevar ganachen på køl i 2-3 timer inden brug. Den skal være blød og smørbar, så tjek gerne undervejs i køleskabet.

Samling af kagen:
Smør ganache på begge kagebunde og fordel en del af jordbærrene på den ene bund. Læg den anden bund ovenpå og pynt med de sidste jordbær inden servering.

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: jivara, Jordbær, mandelkage, saltkaramel, saltkaramelganache, valrhona

Previous Post: « Sådan kan du pynte din chokoladekage
Next Post: Sommersød kirsebærcrumble »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap