Saftig mandelkage, fløjlsblød saltkaramelganache og sødmefulde jordbær. Når man sætter tænderne i denne kage, så kan sommerregnen bare komme an. Den kan i hvert fald ikke ændre på det gode humør. Jeg serverede kagen for min tvillingebror Lars, som skulle se vores nye hjem og kom til middag her i Trekroner til aften. Den vakte masser af glæde!
Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær
4-6 personer
Mandelkage
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
Saltkaramelganache
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
75 g sukker
75 g piskefløde
1/4 tsk salt
Jordbær i skiver
Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel og mandelmel i. Fordel dejen i to små smurte springforme (ca. 12 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne og færdige – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.
Saltkaramelganache:
Finthak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imellemtiden fløden i en anden gryde eller i mikrobølgeovnen. Tag karamellen af varmen og rør straks fløden i. Rør godt rundt og hæld det over mælkechokoladen i skålen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Opbevar ganachen på køl i 2-3 timer inden brug. Den skal være blød og smørbar, så tjek gerne undervejs i køleskabet.
Samling af kagen:
Smør ganache på begge kagebunde og fordel en del af jordbærrene på den ene bund. Læg den anden bund ovenpå og pynt med de sidste jordbær inden servering.
Indlægget indeholder affiliate links.
