E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær

5. juli 2016 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

mandelkage

Saftig mandelkage, fløjlsblød saltkaramelganache og sødmefulde jordbær. Når man sætter tænderne i denne kage, så kan sommerregnen bare komme an. Den kan i hvert fald ikke ændre på det gode humør. Jeg serverede kagen for min tvillingebror Lars, som skulle se vores nye hjem og kom til middag her i Trekroner til aften. Den vakte masser af glæde!

Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær
4-6 personer

Mandelkage
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel

Saltkaramelganache
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
75 g sukker
75 g piskefløde
1/4 tsk salt

Jordbær i skiver

Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel og mandelmel i. Fordel dejen i to små smurte springforme (ca. 12 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne og færdige – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.

Saltkaramelganache:
Finthak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imellemtiden fløden i en anden gryde eller i mikrobølgeovnen. Tag karamellen af varmen og rør straks fløden i. Rør godt rundt og hæld det over mælkechokoladen i skålen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Opbevar ganachen på køl i 2-3 timer inden brug. Den skal være blød og smørbar, så tjek gerne undervejs i køleskabet.

Samling af kagen:
Smør ganache på begge kagebunde og fordel en del af jordbærrene på den ene bund. Læg den anden bund ovenpå og pynt med de sidste jordbær inden servering.

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: jivara, Jordbær, mandelkage, saltkaramel, saltkaramelganache, valrhona

Previous Post: « Sådan kan du pynte din chokoladekage
Next Post: Sommersød kirsebærcrumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette / Bøgernes Univers skriver

    5. juli 2016 kl. 22:23

    Åh, hvor ser det helt vidunderligt lækkert ud! <3

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2016 kl. 11:14

    Kære Mette,
    Tusind tak! Den smagte vidunderligt! 🙂
    Kh Anne

  3. Tina skriver

    6. juli 2016 kl. 13:21

    Kan man lave kagen i et lag i en ca.20 cm springform i hvor længe skal den så have i ovnen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2016 kl. 13:46

    Kære Tina,
    Det tror jeg bestemt godt, at man kan! Ca. samme bagetid vil jeg skyde på, men tjek med en strikkepind, om den er gennembagt.
    Kh Anne

  5. Lisa skriver

    8. juli 2016 kl. 08:59

    Hej Anne ?
    Kan man erstatte de 50g mel med mandelmel, så det bliver 100g mandelmel?
    Med tanke på gæster med glutenallergi ☺️

    På forhånd tak ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2016 kl. 20:33

    Kære Lisa,
    Det tror jeg godt, at du kan 🙂
    Rigtig god fornøjelse!
    kh Anne

  7. Marie Louise skriver

    9. juli 2016 kl. 23:01

    Hej Anne
    Fantastisk kage – jeg overvejer at bruge ganachen ovenpå chokoladeballaden (de skal bruges til en fødselsdags kagebuffet). Tror det er bedst at komme ganachen på lige inden servering? (Altså kan den stå på i 10 timer uden at den sætter sig så meget at den ikke kan smøres ud?) eller tror du jeg skal komme det på kagerne fra morgenen af og bare sætte dem på køl indtil brug?

  8. Tina skriver

    10. juli 2016 kl. 15:07

    Hej Anne
    Har netop lavet kagen til min søsters fødselsdag, men min ganache er blevet ret tyk og svær at arbejde med. Hvad gør jeg mon galt?
    Mvh Tina

  9. Anne au Chocolat skriver

    10. juli 2016 kl. 22:11

    Kære Tina,
    Måske den har stået for længe på køl?
    Det er mit bedste bud. Jeg beklager, hvis jeg ikke har skrevet det tydeligt i bloggen.
    Retter med det samme.
    Håber at kagen smagte alligevel.
    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    10. juli 2016 kl. 22:14

    Kære Marie Louise.
    Tak skal du have 🙂 Og super idé!
    Jeg ville smøre ganachen på fra morgenstunden og sætter kagerne på køl indtil brug.
    Rigtig god fornøjelse.
    Kh Anne

  11. Rikke RS skriver

    31. august 2016 kl. 09:54

    Kære Anne,

    Den ser fantastisk ud. Tror du at jeg ville kunne bruge dulce de leche i stedet for din ganache?

    Dbh. Rikke

  12. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2016 kl. 21:12

    Kære Rikke,
    Tusind tak skal du have 🙂
    Ja det tror jeg kunne være mægtigt lækkert!
    Kh Anne

  13. Karina Møller skriver

    1. september 2016 kl. 22:31

    Hej Anne.

    Lækker kage som skal forsøges laves til min fødselsdag. ? Kan man bage bundene og fryse dem?

    Vh
    Karina

  14. Anne au Chocolat skriver

    2. september 2016 kl. 09:02

    Kære Karina,
    Ja det tror jeg godt, at du kan. Selvom jeg nok vil anbefale dem friskbagt 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  15. Lykke skriver

    22. februar 2017 kl. 00:14

    Ååh jeg er så glad for, at jeg fandt denne opskrift igen <3
    Jeg lavede den sidste år til et arrangement på vores datters skole, sammen med "melt in your mouth" og de vakte begge stor glæde. Jeg lavede begge gluten og mælkeproduktfri og det fungerede så fint. Det er så godt du er her, du gør det rigtig godt?
    Kærlige hilsener Lykke

  16. Anne au Chocolat skriver

    22. februar 2017 kl. 09:39

    Kære Lykke,
    TUSIND tak for en dejlig kommentar <3

  17. Louise skriver

    9. december 2017 kl. 12:06

    Hej

    Cremen skiller for mih HVER gang 🙁 Kunne du sætte nogke temparaturer på?

    Mvh Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap