E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommersød kirsebærcrumble

10. juli 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

kirsebærcrumble

Når man går på kirsebærrov i sit nye kvarter sammen med sin mand og sin søn, er sommerlykken gjort. Og putter man kirsebærrene i en crumble, får man englene til at synge. Denne sommersøde kirsebærcrumble kan spises som dessert, til eftermiddagskaffen eller – som vi gjorde – til morgenmad. Nyd den lun eller afkølet, som den er eller gerne med fuldfed creme fraiche, letpisket fløde eller en kugle vaniljeprikket is til. Portionen her passer til 2 kageglade personer (vi spiste den hele på én gang, min mand og jeg <3 ), men man kan bare gange opskriften op.

Kirsebærcrumble
2(-4) personer

55 g koldt smør
65 g mel
50 g sukker
200 g kirsebær uden sten, halveret
15 g sukker
15 mandelflager

Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel og sukker. Smuldr det mellem fingrene til det ligner brødkrummer. Kom de halve kirsebær i et lille ovnfast fad og drys med 15 g sukker. Fordel crumbledejen over og drys med mandelflager. Bag crumblen i ovnen ved 190 grader varmluft i ca 25 minutter, til den er let gylden.

Skrevet i: Desserter Tags: crumble, kirsebær, kirsebærcrumble

Previous Post: « Mandelkage med saltkaramelganache og jordbær
Next Post: Chokolademandelkage med ganache og bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida V skriver

    11. juli 2016 kl. 18:12

    Hej Anne

    Hvor ser det lækkert ud! Hvad måler det fad, du har brugt.

    Bedste hilsner
    Ida

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. juli 2016 kl. 22:17

    Kære Ida,
    Mange tak 🙂 Mit fad er ca. 15×12 cm. Men du kan også bage det i en rund form eller i individuelle små ramekinere. Det er helt op til dig!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Вишневый крамбл за 30 минут: простой рецепт от датского кондитера siger:
    29. juli 2016 kl. 00:36

    […] По материалам: Anneauchocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap