E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Chokolademandelkage med ganache og bær

14. juli 2016 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Chokolademandelkage2

En vidunderligt lækker og glutenfri chokolademandelkage med masser af bær på toppen, som med garanti vil vække glæde. Min mand blev i hvert fald helt salig af lykke, da han satte tænderne i den.

Det er en lille chokoladekage bagt i min 12 cm springform, men ganger I opskriften med tre, passer den til en almindelig stor springform.

Chokolademandelkage med ganache og bær
4 personer

Chokolademandelkage:
60 g smør
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 g sukker
1 æg
50 g mandelmel

Ganache:
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 ml piskefløde

Bær til pynt

Chokolademandelkage:
Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint og kom den i det smeltede smør. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt da ægget. Vend tilsidst mandelmel i. Hæld dejen i en smurt springform (12 cm i diameter) med bunden foret af bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og opbevar den på køl i 4-5 timer eller natten over inden servering.

Ganache:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig i en times tid på køl inden den fordeles på kagen.

Pynt med bær inden servering.

Chokolademandelkage1

Chokolademandelkage3

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Kager Tags: bær, blåbær, brombær, chokolade, Chokoladekage, chokolademandelkage, glutenfri, hindbær, valrhona

Previous Post: « Sommersød kirsebærcrumble
Next Post: Sommer pavlova »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nana skriver

    14. juli 2016 kl. 23:07

    Så fine billeder, søde Anne! Med nyt kamera, gætter jeg på. Kram til jer.

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2016 kl. 20:00

    Tak søde Nana <3 kram fra mig

  3. Louise skriver

    18. juli 2016 kl. 10:29

    Vil man kunne bage den i muffinsforme? og i så fald, hvor lang tid vil du tro de skal have i ovnen? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2016 kl. 17:44

    Hej Louise,
    Det kan du tro! Jeg vil skyde på 15 minutter eller deromkring 🙂
    Kh Anne

  5. Julie Monberg skriver

    19. juli 2016 kl. 14:53

    Dén kage skal jeg simpelthen lave meget, meget snart. Hvor ser den fantastisk ud! Uhm.

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. juli 2016 kl. 01:15

    Kære Julie,
    Det er jeg så glad for at høre 🙂 Den er vanedannende god!
    Kh Anne

  7. Camilla skriver

    8. august 2016 kl. 14:36

    Øj, hvor ser det lækkert ud! Tror du egentlig, at det også ville kunne fungere at lave den der saltkaramelganache fra en af dine tidligere opskrifter og bruge den oven på chokoladekagen? Eller ville du holde dig til en “almindelig” chokoladeganache?

  8. Anne au Chocolat skriver

    9. august 2016 kl. 09:09

    Kære Camilla,
    Det lyder som en super god idé med saltkaramelganachen til chokoladekagen 🙂

  9. Gitte skriver

    30. september 2016 kl. 01:27

    Hej Anne.
    Tror du godt, at man kan skifte mandelmelen udbled almindeligt mel?
    Kh. Gitte

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2016 kl. 14:32

    Kære Gitte,
    Ja, det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
    Kh Anne

  11. Line skriver

    15. oktober 2016 kl. 13:41

    Tænker jeg vil gange opskriften med 3, men hvad er en “almindelig stor springform”? Er det 26 cm? 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2016 kl. 08:54

    Kære Line,
    Jeg ville sige en 24 cm (men 26 cm går også fint – så bare reducer bagetid en smule) 🙂

  13. Laura skriver

    27. december 2016 kl. 18:12

    Hej Anne
    Hvad er det for nogle blade du har brugt til at pynte kagen med? Og hvor mon man kan købe dem henne?
    Mvh. Laura

  14. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2016 kl. 08:54

    Kære Laura,
    Det er lilla basilikum 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap