Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokolademandelkage med ganache og bær

14. juli 2016 af Anne au Chocolat

Chokolademandelkage2

En vidunderligt lækker og glutenfri chokolademandelkage med masser af bær på toppen, som med garanti vil vække glæde. Min mand blev i hvert fald helt salig af lykke, da han satte tænderne i den.

Det er en lille chokoladekage bagt i min 12 cm springform, men ganger I opskriften med tre, passer den til en almindelig stor springform.

Chokolademandelkage med ganache og bær
4 personer

Chokolademandelkage:
60 g smør
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 g sukker
1 æg
50 g mandelmel

Ganache:
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 ml piskefløde

Bær til pynt

Chokolademandelkage:
Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint og kom den i det smeltede smør. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt da ægget. Vend tilsidst mandelmel i. Hæld dejen i en smurt springform (12 cm i diameter) med bunden foret af bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og opbevar den på køl i 4-5 timer eller natten over inden servering.

Ganache:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig i en times tid på køl inden den fordeles på kagen.

Pynt med bær inden servering.

Chokolademandelkage1

Chokolademandelkage3

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Kager Tags: bær, blåbær, brombær, chokolade, Chokoladekage, chokolademandelkage, glutenfri, hindbær, valrhona

Previous Post: « Sommersød kirsebærcrumble
Next Post: Sommer pavlova »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap