Denne saftige mandelkage toppet med rubinrøde granatæblekerner og buddingformet silkeblød hvid chokolade lime mousse med masser af vaniljeprikker er næsten for meget af det gode. Men kun næsten.
Jeg synes, at mandelkagen her er helt vildt fantastisk. Ret så simpel men alligevel med stor wauw-effekt. Og byder på flere forskellige teksturer som forkæler og tilfredsstiller ganen på dejligste vis.
En kage som både kan bruges til hverdag og fest. Her kommer opskriften:
Mandelkage med vaniljet hvid chokolade lime mousse
Mandelkage
150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
75 g mel
75 g mandelmel/fintblendede mandler
1 tsk bagepulver
Hvid chokolade mousse med lime og vanilje
1 blad husblas
80 g god hvid chokolade, finthakket
1,5 dl piskefløde
Korn af 1 vaniljestang
Fintrevet skal af 2 øko limes
1 dl piskefløde
Pynt
Granatæblekerner
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Evt. ristede hasselnødder
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og bagepulver i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.
Hvid chokolade mousse med lime og vanilje:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom den hakkede hvide chokolade i en skål. Varm 1,5 dl fløde op til kogepunktet sammen med vaniljekorn og limeskal. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den kogende fløde og hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til den hvide chokolade er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i den hvide chokolade creme. Fordel den hvide chokolade mousse i små silikoneforme (jeg har brugt små buddingformede af slagsen men man kan snildt bruge de populære halvkugle silikoneforme i stedet) og sæt i fryseren natten over.
Samling af kagen et par timer inden servering:
Placer kagen på et fad. Vend de frosne hvide chokolade mousser ud af silikoneformen og arranger dem på kagen. Fordel granatæblekerner på kagen mellem de hvide chokolademousser og drys med hvide chokoladeperler og hasselnødder. Sæt kagen på køl og lad mousserne tø langsomt op inden servering.
Trine Langkjær skriver
Hej Anne.
Elsker din blog og opskrifter!! ? Har også dine bøger!
Ville man kunne støbe moussen direkte på kagen og sætte den på køl over nat? Evt. lave små bomber til pynt, som man så sætter der på som beskrevet?
Kh Trine – kæmpe fan ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Tusind tak for din søde-søde hilsen. Det er så dejligt at vide, at du synes om det, jeg laver <3
Den hvide chokolade mousse er ret flydende i det indtil den sætter sig, men jeg tror godt, at du vil kunne støbe den direkte på kagen. Brug gerne kageplast til dette. Hvis du ikke ønsker, at kagen hæver let op på midten, skal du måske reducere mængden af bagepulver til 1/2 tsk.
Kh Anne 🙂
Anne skriver
Jeg er overhovedet ikke en kage-person (som i at bage selv) men denne her opskrift er jeg simpelthen nødt til at prøve, wauh!! Tænker at lave den som en overraskelse til min svigerindes fødselsdag, farverne passer jo lige til en fejring 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Det lyder som en super idé at bage kage til din svigerinde!
Den er slet ikke spor svær!
Kh Anne