E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandelkage med vaniljet hvid chokolade lime mousse

18. januar 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

dsc_1118

Denne saftige mandelkage toppet med rubinrøde granatæblekerner og buddingformet silkeblød hvid chokolade lime mousse med masser af vaniljeprikker er næsten for meget af det gode. Men kun næsten.

Jeg synes, at mandelkagen her er helt vildt fantastisk. Ret så simpel men alligevel med stor wauw-effekt. Og byder på flere forskellige teksturer som forkæler og tilfredsstiller ganen på dejligste vis.

En kage som både kan bruges til hverdag og fest. Her kommer opskriften:

Mandelkage med vaniljet hvid chokolade lime mousse

Mandelkage
150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
75 g mel
75 g mandelmel/fintblendede mandler
1 tsk bagepulver

Hvid chokolade mousse med lime og vanilje
1 blad husblas
80 g god hvid chokolade, finthakket
1,5 dl piskefløde
Korn af 1 vaniljestang
Fintrevet skal af 2 øko limes
1 dl piskefløde

Pynt
Granatæblekerner
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Evt. ristede hasselnødder

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Mandelkage:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og bagepulver i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter – tjek gerne med en strikkepind. Køl den af.

Hvid chokolade mousse med lime og vanilje:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom den hakkede hvide chokolade i en skål. Varm 1,5 dl fløde op til kogepunktet sammen med vaniljekorn og limeskal. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den kogende fløde og hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til den hvide chokolade er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i den hvide chokolade creme. Fordel den hvide chokolade mousse i små silikoneforme (jeg har brugt små buddingformede af slagsen men man kan snildt bruge de populære halvkugle silikoneforme i stedet) og sæt i fryseren natten over.

Samling af kagen et par timer inden servering:
Placer kagen på et fad. Vend de frosne hvide chokolade mousser ud af silikoneformen og arranger dem på kagen. Fordel granatæblekerner på kagen mellem de hvide chokolademousser og drys med hvide chokoladeperler og hasselnødder. Sæt kagen på køl og lad mousserne tø langsomt op inden servering.

dsc_1126
dsc_1138

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Simpel hvid chokolade lagkage med bær
Next Post: Smoothie bowl med granatæble, banan og vanilje »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Trine Langkjær skriver

    18. januar 2017 kl. 19:35

    Hej Anne.
    Elsker din blog og opskrifter!! ? Har også dine bøger!
    Ville man kunne støbe moussen direkte på kagen og sætte den på køl over nat? Evt. lave små bomber til pynt, som man så sætter der på som beskrevet?
    Kh Trine – kæmpe fan ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2017 kl. 09:55

    Kære Trine,
    Tusind tak for din søde-søde hilsen. Det er så dejligt at vide, at du synes om det, jeg laver <3
    Den hvide chokolade mousse er ret flydende i det indtil den sætter sig, men jeg tror godt, at du vil kunne støbe den direkte på kagen. Brug gerne kageplast til dette. Hvis du ikke ønsker, at kagen hæver let op på midten, skal du måske reducere mængden af bagepulver til 1/2 tsk.
    Kh Anne 🙂

  3. Anne skriver

    22. januar 2017 kl. 19:20

    Jeg er overhovedet ikke en kage-person (som i at bage selv) men denne her opskrift er jeg simpelthen nødt til at prøve, wauh!! Tænker at lave den som en overraskelse til min svigerindes fødselsdag, farverne passer jo lige til en fejring 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. januar 2017 kl. 08:53

    Kære Anne,
    Det lyder som en super idé at bage kage til din svigerinde!
    Den er slet ikke spor svær!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap