Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Simpel hvid chokolade lagkage med bær

16. januar 2017 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

dsc_1101
En sød og simpel lille lagkage med hvid chokolade kagebunde, som byder på det helt perfekte syrlige tvist af forfriskende citron lagt sammen med en let sødet flødeskum, som hellere end gerne må få selskab af vaniljeprikker, hvis I føler for det. Kagen er pyntet med friske hindbær og brombær samt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona og sprøde marengs til overs fra denne chokoladelækre kage.

Jeg serverede kagen for Christian i lørdags, da han kom hjem fra et kursus, og den vakte stor glæde. Han er også kæmpe fan af kager, som har fået en kærlig citronhilsen.

Hvis I vil, kan I sagtens trylle kagen om til en almindelig kage, som pyntes med flødeskum og bær på toppen. Bag kagen i en 20 cm springform i ca. 35-40 minutter, og brug i stedet ca. 1,5 dl fløde til toppingen. Det forsimpler kagen endnu mere, men gør den bestemt ikke mindre lækker.

Simpel hvid chokolade lagkage med bær
6-8 personer

Hvid chokolade kagebunde:
140 g smør
140 g god hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
90 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1 øko citron

Til samling af kagen:
2,5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Evt. korn af 1/2 vaniljestang
Friske hindbær og brombær
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (eller lidt hakket hvid chokolade)
Evt. lidt marengs

Hvid chokolade kagebunde:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og citronskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme (12 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagebundene i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Køl kagerne helt af, og opbevar dem gerne på køl natten over.

Samling af lagkagen:
Tag kagebundene ud af formene, og kom første kagebund på et lille fad. Pisk fløden og flormelis (og evt. vaniljekorn) til flødeskum – pisk ikke for meget. Fordel ca. en fjerdedel flødeskum på bunden og kom næste bund ovenpå. Gentag derefter med flødeskummet, og læg så sidste bund på. Kom flødeskum på toppen og på siderne. Brug gerne en kagespartel/paletkniv til dette. Pynt med friske bær på toppen samt hvide chokoladeperler og og evt. marengs. Server med det samme eller sæt den på køl i en times tid.

dsc_1104

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Smoothie ispinde med blandede bær
Next Post: Mandelkage med vaniljet hvid chokolade lime mousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nadia Kaplan skriver

    16. januar 2017 kl. 17:15

    Det da dejligt at blive overrasket med kage, når man kommer hjem fra kursus. Den er godt nok fin og elegant. Og så lyder det til at den smager hammer godt 🙂

    Rigtig god aften.

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2017 kl. 08:58

    Kære Nadia,
    Tak for din søde hilsen <3

  3. Helle skriver

    19. januar 2017 kl. 10:15

    Hej Anne – kan det passe, at der ikke skal bagepulver i?? God dag ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2017 kl. 09:15

    Kære Helle,
    Ja det er korrekt, at der ikke skal bagepulver i. Det er en blondiekage, som er ret konfektagtig i det, men hvis du gerne vil gerne den lidt lettere, kan du sagtens tilføje bagepulver.
    God weekend!

  5. Laura skriver

    16. marts 2017 kl. 16:52

    Hej Anne!

    Kan kagen også stå på køl natten over? 🙂

    Venlig hilsen,
    Laura

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:15

    Kære Laura,
    Ja, det kan du tro 🙂

  7. Christina Hedegaard skriver

    25. november 2017 kl. 01:32

    Hej Anne, tror du at man kan fryse bundene? Så man kan lave den i god tid:-)

  8. Marie skriver

    16. februar 2020 kl. 20:19

    Mon de 90g mel kan udskiftes med kartoffel/blendede nødder el ligenes, så kagen bliver glutenfri?

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2020 kl. 21:28

    Kære Marie,
    Ja det tænker jeg godt. Men jeg har ikke selv prøvet 🙂

  10. Cille skriver

    24. august 2021 kl. 10:41

    Hej Anne
    Kan man fryse bundene?

  11. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:23

    Kære Cille
    Ja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap