E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Simpel hvid chokolade lagkage med bær

16. januar 2017 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

dsc_1101
En sød og simpel lille lagkage med hvid chokolade kagebunde, som byder på det helt perfekte syrlige tvist af forfriskende citron lagt sammen med en let sødet flødeskum, som hellere end gerne må få selskab af vaniljeprikker, hvis I føler for det. Kagen er pyntet med friske hindbær og brombær samt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona og sprøde marengs til overs fra denne chokoladelækre kage.

Jeg serverede kagen for Christian i lørdags, da han kom hjem fra et kursus, og den vakte stor glæde. Han er også kæmpe fan af kager, som har fået en kærlig citronhilsen.

Hvis I vil, kan I sagtens trylle kagen om til en almindelig kage, som pyntes med flødeskum og bær på toppen. Bag kagen i en 20 cm springform i ca. 35-40 minutter, og brug i stedet ca. 1,5 dl fløde til toppingen. Det forsimpler kagen endnu mere, men gør den bestemt ikke mindre lækker.

Simpel hvid chokolade lagkage med bær
6-8 personer

Hvid chokolade kagebunde:
140 g smør
140 g god hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
90 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1 øko citron

Til samling af kagen:
2,5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Evt. korn af 1/2 vaniljestang
Friske hindbær og brombær
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (eller lidt hakket hvid chokolade)
Evt. lidt marengs

Hvid chokolade kagebunde:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og citronskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme (12 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagebundene i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Køl kagerne helt af, og opbevar dem gerne på køl natten over.

Samling af lagkagen:
Tag kagebundene ud af formene, og kom første kagebund på et lille fad. Pisk fløden og flormelis (og evt. vaniljekorn) til flødeskum – pisk ikke for meget. Fordel ca. en fjerdedel flødeskum på bunden og kom næste bund ovenpå. Gentag derefter med flødeskummet, og læg så sidste bund på. Kom flødeskum på toppen og på siderne. Brug gerne en kagespartel/paletkniv til dette. Pynt med friske bær på toppen samt hvide chokoladeperler og og evt. marengs. Server med det samme eller sæt den på køl i en times tid.

dsc_1104

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Smoothie ispinde med blandede bær
Next Post: Mandelkage med vaniljet hvid chokolade lime mousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nadia Kaplan skriver

    16. januar 2017 kl. 17:15

    Det da dejligt at blive overrasket med kage, når man kommer hjem fra kursus. Den er godt nok fin og elegant. Og så lyder det til at den smager hammer godt 🙂

    Rigtig god aften.

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2017 kl. 08:58

    Kære Nadia,
    Tak for din søde hilsen <3

  3. Helle skriver

    19. januar 2017 kl. 10:15

    Hej Anne – kan det passe, at der ikke skal bagepulver i?? God dag ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2017 kl. 09:15

    Kære Helle,
    Ja det er korrekt, at der ikke skal bagepulver i. Det er en blondiekage, som er ret konfektagtig i det, men hvis du gerne vil gerne den lidt lettere, kan du sagtens tilføje bagepulver.
    God weekend!

  5. Laura skriver

    16. marts 2017 kl. 16:52

    Hej Anne!

    Kan kagen også stå på køl natten over? 🙂

    Venlig hilsen,
    Laura

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:15

    Kære Laura,
    Ja, det kan du tro 🙂

  7. Christina Hedegaard skriver

    25. november 2017 kl. 01:32

    Hej Anne, tror du at man kan fryse bundene? Så man kan lave den i god tid:-)

  8. Marie skriver

    16. februar 2020 kl. 20:19

    Mon de 90g mel kan udskiftes med kartoffel/blendede nødder el ligenes, så kagen bliver glutenfri?

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2020 kl. 21:28

    Kære Marie,
    Ja det tænker jeg godt. Men jeg har ikke selv prøvet 🙂

  10. Cille skriver

    24. august 2021 kl. 10:41

    Hej Anne
    Kan man fryse bundene?

  11. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:23

    Kære Cille
    Ja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap